Prognoza meteo de Paşte 2023. Ce vreme aduce iepuraşul în aprilie, Accuweather a actualizat hărţile

Vremea se va răci iar la sfârşitul săptămânii, dar va fi un episod scurt de iarnă. Accuweather a prognozat deja cum va fi vremea în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară de Paşte 2023.

10 mart. 2023, 13:08
Prognoza meteo de Paşte 2023. Ce vreme aduce iepuraşul în aprilie, Accuweather a actualizat hărţile

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă în weekend ploi, sub formă de aversă opt judeţe din zona Carpaţilor Meridionali urmând să intre sub incidenţa unui Cod galben. O altă atenţionare Cod galben privind vânt puternic, ninsori şi viscol la munte, va intra în vigoare sâmbătă dimineaţa, fiind vizată toată ţara.

Vom avea un val de aer polar în România, dar de scurtă durată. „Azi-maine, avem vreme mult mai calda, mai ales in sud si est, peste 15-20-22 de grade in Lunca Dunarii, in conditiile in care cerul va prezenta innorari in vest, nord si centru, unde vor fi ploi cu descarcari electrice si cantitati de apa mai insemnate”, a declarat meteorologul Alina Șerban.  Potrivit meteorologului, un front atmosferic rece va traversa Romania.

Cod galben de ploi în mai multe județe. Meteorologii anunță că toată România va fi sub Cod galben de vânt puternic, ninsori şi viscol la munte
„Il vom resimti atat in regimul termicic in Banat, Crisana si Maramures sambata si duminica si in celelalte regiuni. Sambata, maxima va atinge 6 grade, duminica se raceste si in restul teritoriului”, a mai spus Alina Șerban. De luni, se va incalzi iar, vom reveni la temperaturi mai ridicate.

Prognoza meteo. Românii îşi fac însă deja planuri pentru Paşte 2023, astfel că ar fi util să afle cum va fi vremea în minivacanţa pascală.  Prognoza meteo Accuweather pentru Paşte în 2023 începe să fie căutată de români, chiar dacă sărbătoarea pică în acest an pe 16 aprilie. Mulţi oameni sunt deja curioşi să ştie cum va fi vremea, pentru a şti dacă îşi fac planuri de vacanţă.

Mulţi dintre noi, chiar dacă nu merg într-un scurt concediu, pot pleca la rude, la munte ori la prieteni. Paștele ortodox în 2023 pică în acest an pe 16 aprilie, iar cel catolic pe 9 aprilie. În prezent, este în vigoare o avertizare meteo ANM de ploi şi vânt puternic în toată ţara, emisă miercuri, de meteorologi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vânt puternic și ploi, valabilă de miercuri ora 12:00, până vineri, ora 02:00.

Prognoza meteo de Paşte în 2023 în București
În Bucureşti, duminică, 16 aprilie, vor fi 17 grade, cu ploaie. Luni, 17 aprilie, vor fi 20 grade, ca și marți, când însă vine vremea bună, ce-i drept cu nori și soare, dar cu precipitații reduse. Miercuri, 19 aprilie, vor fi 18 grade în București, fiind parțial însorit.

Prognoza meteo de Paşte în 2023 în Braşov
La Braşov, vor fi soare, nori şi precipitaţii. Duminică, 16 aprilie, vor fi 15 grade. Luni, 17 aprilie, un pic mai cald, vor fi 16 grade şi nori, iar marți, aprilie, vor fi 16 grade, dar parțial noros.

Primăvara își intră în rol. Zile calde și însorite însoțite de o scădere moderată a temperaturii
Prognoza meteo de Paşte în 2023 în Cluj
Clujul va avea parte de o vreme bună de Paște, cu 18 grade duminică, 16 aprilie. Luni, 17 aprilie, vor fi 18 grade (posibil o aversă de ploaie), marți, 18 aprilie, vor fi 17 grade (parțial însorit), iar miercuri, 19 aprilie, tot 15 grade (însorit spre parțial noros).

Prognoza meteo de Paşte în 2023 în Constanța
La Constanța, de Paște, vor fi 14 grade, cu ploaie scurtă. În zilele următoare (luni, 17 aprilie, marți, 18 aprilie), vor fi nori și soare, cu 16 grade.

Prognoza meteo de Paşte în 2023 în Iași
Duminică, 16 aprilie, vor fi 16 grade la Iași, cu nori și soare. Luni, 17 aprilie, vom avea posibile averse de ploaie, dar 19 grade în termometre. Marți, 18 aprilie, vreme cu nori și soare, cu 19 grade. 20 de grade vor fi miercuri, 19 aprilie, dar va fi predominant însorit.

Prognoza meteo de Paşte în 2023 în Timișoara
La Timișoara, duminică, 16 aprilie, de Paște, vor fi 20 grade, cu condiții de ploaie. Aceleași condiții meteo și în intervalul 17-19 aprilie, iar lucrurile se schimbă în bine în 20, 21, 22 aprilie, când vor fi 21 grade.

Când are loc următoarea minivacanţă pentru bugetari. Vor avea patru zile libere

Angajații din România își fac deja planuri pentru următoarea minivacanţă. Este vorba despre patru zile libere în aprilie, respectiv 14 aprilie – Vinerea Mare, 15 aprilie, 16 aprilie – duminica de Paște și 17 aprilie – luni in a doua zi de Paște.

Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult. Anul acesta, la catolici Paștele va fi celebrat cu o săptămână înainte de cel al ortodocșilor, respectiv 9 aprilie.

Citește și: Vacanţa de primăvară 2023. Când începe şi cât durează, este ultimul an când elevii şi profesorii stau acasă de Paşte

Mai multe zile libere pentru bugetari în 2023, când pică următoarea minivacanţă

Codul muncii

este actul normativ ce reglementează zilele libere acordate angajaților din țara noastră. Potrivit acestuia, angajații din România beneficiază în 2023 de 15 zile libere legale. Trei dintre acestea pică în weekend, restul de 12 în timpul săptămânii. La acestea se adaugă alte trei zile libere pentru bugetari, respectiv 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

Citește și: Mai multe zile libere plătite în 2023. Cum poţi să stai acasă 5 zile plătite dacă ai o rudă bolnavă

14 aprilie – vineri – Vinerea Mare
16 aprilie – duminică – Paștele
17 aprilie – luni – Paștele
1 mai – luni – Ziua Muncii
1 iunie – joi – Ziua Copilului
2 iunie – vineri – doar pentru bugetari
4 iunie – duminică – Rusalii
5 iunie – luni – Rusalii
14 august – luni – doar pentru bugetari
15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei
1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României
25 decembrie – luni – Crăciunul
26 decembrie – marți – Crăciunul