PROGNOZA METEO 12 octombrie. Săptămână cu frig, vânt şi ploi, temperaturile abia dacă vor ajunge la 15 grade

Vreme rece pentru mijlocul lunii octombrie, cu înnorări accentuate şi ploi în majoritatea regiunilor ţării, inclusiv în Bucureşti.

11 oct. 2021, 17:35
PROGNOZA METEO 12 octombrie. Săptămână cu frig, vânt şi ploi, temperaturile abia dacă vor ajunge la 15 grade

PROGNOZA METEO 12 octombrie. Marţi, valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor țării. Cerul va avea înnorări temporare în vest și va fi mai mult noros în rest. Va ploua, ziua local în toate regiunile, iar noapte pe arii extinse în cele sud-estice, sudice și pe alocuri în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în Dobrogea și Muntenia, unde se vor putea depăși 25…35 l/mp. În jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în restul zonei montane, în special seara și noaptea și cu precădere la altitudini de peste 1600 m, vor fi precipitații și sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului și în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

La București, marţi, valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade. Cerul va fi noros și temporar, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, în ţară, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice, mai scăzute decât în mod normal la această dată, în special ziua. Cerul va avea înnorări și local va ploua în majoritatea regiunilor. La munte, pe alocuri, mai ales la altitudini de peste 1500m, vor fi precipitații mixte ziua și mai ales lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, în Dobrogea, Moldova, estul Munteniei și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Şi la București, miercuri, vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Joi, în ţară, valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă în regiunile sudice, unde cerul va fi noros și va ploua posibil moderat cantitativ. În restul teritoriului temperaturile nu vor avea modificari semnificative, iar înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala izolat. La munte, cu precădere în masivele sudice vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când şi unde lovesc ninsorile

La București, joi, vremea va fi închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în continuare cu mult mai coborâtă față de cea specifică datei, se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, cerul va fi variabil în nord și nord-vest, iar în rest vor fi înnorări temporare, mai persistente în sudul țării. Va ploua în regiunile extracarpatice, local în centru și izolat în restul zonelor. Pe arii restrânse în sudul teritoriului cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. În zona înaltă de munte vor fi precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare, dar treptat vor predomina ploile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime, în general, între 4 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La București, vineri, vremea va fi în continuare închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade, transmite ANM.