Prognoza meteo 13 decembrie. Ger în toată ţara. Ninsori în mai multe regiuni, inclusiv şi la Bucureşti

Vremea continuă să se răcească, pe măsură ce valul de aer polar înaintează în România. Meteorlogii anunţă nopţi şi dimineţi geroase. La munte va ninge şi va fi viscol. Ninsori slabe vor fi şi la Bucureşti.

12 dec. 2022, 16:36
Prognoza meteo 13 decembrie. Ger în toată ţara. Ninsori în mai multe regiuni, inclusiv şi la Bucureşti

Prognoza meteo 13 decembrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, estice și parțial în centru și nord. În zona montană va ninge, în Maramureș și în Transilvania pe alocuri vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, local în Muntenia, pe arii restrânse în Moldova și doar izolat în Oltenia precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, dar trecător și pe suprafețe mici și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -9 și 2 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar cu o probabilitate mare și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade.

 

Prognoza meteo 13 decembrie MARTI

Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse va ninge slab, iar în primele ore și în extremitatea de sud-est, unde vor mai fi posibile, izolat, precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, cu valori mai scăzute în depresiunile din Transilvania. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI
Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Ger cumplit în România. Ninsori și temperaturi sub pragul de îngheţ după temperaturile de aprilie

 

Prognoza meteo MIERCURI

Cerul va avea înnorări temporare, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe mixte, local în vestul și sudul țării și pe spații mici în rest. Pe arii restrânse se va depune polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, local și temporar în Banat și Moldova și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime -semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă- vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. În special în orele dimineții, pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va prezenta înnorări temporare, dimineața vor mai fi condiții de ceață, iar în cursul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Citeşte şi: VIDEO: Teroare în Anglia. Ce au ajuns să facă oamenii, din cauza fenomenelor meteo extreme. Românii trăiesc un coșmar continuu

 

Prognoza meteo JOI

Valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorări temporare și local se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea și mixte, favorizând pe alocuri depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în sud-vest și în nord-est. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări temporare, iar noaptea va crește probabilitatea de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va continuă să se încălzească. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații în vestul, nord-vestul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte, precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, cu valori mai mici în sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 1 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 3 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a zilei și noaptea vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.