Prognoza meteo 13 februarie. Patru zile de ger în toată ţara. Temperaturi de până la minus 20 de grade

Vremea se răceşte semnificativ în următoarele zile. Meteorologii anunţă patru zile de temperaturi scăzute în toată ţara.

12 feb. 2021, 15:43
Prognoza meteo 13 februarie. Patru zile de ger în toată ţara. Temperaturi de până la minus 20 de grade
Prognoza meteo 2 ianuarie 2022

Prognoza meteo 13 februarie.

La noapte vremea va fi geroasă, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare la munte, în nord-estul, iar în primele ore ale intervalului și în centrul și sud-estul țării. Vântul va continua să prezinte intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, îndeosebi în prima parte a nopții, de peste 110…130 km/h, astfel că zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă. Intensificări ale vântului vor fi și în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, amplificând senzația de frig, cu rafale în general de 55…65 km/h. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat. Izolat vor fi condiții de ceaţă cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

București. Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă îndeosebi în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperatura minimă va fi de -11…-8 grade. Se va semnala ghețus, potrivit ANM.

Citeşte şi: Patru zile de ger în toată ţara şi vânt puternic. Alerta meteo cod portocaliu actualizată

 

Prognoza meteo 13 februarie sâmbătă

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, iar în a doua parte a intervalului și în cele sudice și sud-estice și doar pe arii restrânse, spre seară și noaptea, în nordul Crișanei și al Moldovei, în Maramureș și în zona Carpaților Orientali va ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări pe parcursul zilei, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

București. Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, îndeosebi în zona preorășenească, astfel încât temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -10…-6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece. Vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură şi se va semnala gheţuş.

 

Prognoza meteo duminică

Deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața în cea mai mare parte a țării, iar noaptea local în centru și pe suprafețe mici în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorări și temporar va ninge slab pe arii restrânse, îndeosebi în centru, nord, nord-est și la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar ziua temporar în regiunile estice şi local în cele vestice. Se va semnala ghețuș.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața în special în zona preorășenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, ușor mai scăzută la periferie. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ghețuș.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Vreme rece în februarie fără prea multe precipitaţii. Cum va fi vremea în martie

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, cu precădere în sudul ţării. Va fi însă în continuare ger, în orele dimineţii îndeosebi în centru, iar noaptea în special în nordul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -5 grade. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, local în nord, centru şi est și pe spații mai mici noaptea și în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte – cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, în Moldova, dar local la cote mai reduse şi în Transilvania, sudul Banatului, Oltenia și Dobrogea. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate faţă de zilele anterioare, totuşi va fi în continuare o vreme rece. Temperatura maximă va fi 3…4 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

Prognoza meteo MARTI

Valorile termice vor fi din nou în scădere, astfel încât vremea va fi deosebit de rece, geroasă ziua izolat în nord-est, iar pe timpul nopții în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei și 4 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -19 şi -9 grade, izolat mai coborâte, sub -20 de grade, în zonele depresionare din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat fulguieli la munte și în regiunile extracarpatice, iar noaptea mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice, precum și pe crestele Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Valorile termice vor fi din nou în scădere, iar vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în cursul nopții. Temperatura maximă va fi -3…-1 grad, iar cea minimă de -13…-10 grade. Cerul va fi temporar noros ziua, când vor fi condiții de fulguială și mai mult senin, noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.