Prognoza meteo: Ploi abundente şi ninsori la munte toată săptămâna. Cum va fi vremea în următoarea lună

O depresiune atmosferică va continua să afecteze România și în zilele următoare. În estul, centrul și nordul țării sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, iar în zonele de munte va ninge și, pe alocuri, se va depune strat consistent de zăpadă.

12 mart. 2024, 13:24
Prognoza meteo: Ploi abundente şi ninsori la munte toată săptămâna. Cum va fi vremea în următoarea lună

Prognoza meteo: Nu scăpăm de umbrele nici în zilele următoare. Datorită prezenței unei zone de joasă presiune în apropierea țării noastre, vremea va rămâne umedă și mohorâtă, chiar dacă în vest și sud-vest vor fi și intervale cu Soare.

Marți, 12 martie, va ploua pe arii extinse mai ales în jumătatea estică a țării, unde, local, se vor cumula cantități mai însemnate de precipitații, de peste 20 l/mp. Dobrogea și estul Moldovei vor mai avea parte de unele intensificări moderate ale vântului, cu rafale de 40 – 50 km/h.

Cu toate acestea, vremea se va menține destul de caldă în majoritatea regiunilor, iar maximele vor atinge în jur 12 – 16°C în vest și sud. Mai frig va fi în Moldova și estul Transilvaniei, unde termometrele vor arăta între 3 și 9°C la prânz. Între timp, dinspre nord-est va pătrunde o masă de aer mai rece, iar limita ninsorilor va coborî treptat în zonele de munte.

Prognoza ANM pe două săptămâni. După furtuni, iese soarele. HĂRŢILE arată vreme frumoasă la finalul lunii

Începând din noaptea de marți spre miercuri, 13 martie, ploile se vor extinde din nou și în centrul și nordul țării. Precipitații locale se vor semnala și în celelalte regiuni, care pe alocuri vor avea și caracter de aversă.

Aria și intensitatea precipitațiilor se va restrânge treptat începând de joi, 14 martie. Noaptea și dimineața ar putea să apară, trecător, și câțiva fulgi în unele zone de deal și podiș din estul Transilvaniei și nordul Moldovei, dar ninsorile adevărate vor fi prezente doar în zonele de munte.

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite
Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit pentru finalul lunii martie şi începutul lunii aprilie, potrivit prognozei pentru următoarele patru săptămâni, transmise marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite

ANM-Prognoza-4-saptamani-240312071536

Prognoza meteo: 11 – 18 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, anunţă ANM.

Prognoza meteo: 18 – 25 martie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Accuwheater a actualizat hărţile. Vom încinge grătarele sau vom deschide umbrelele de 1 Mai şi Paşte 2024?

Prognoza meteo: 25 martie – 1 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo: 1 – 8 aprilie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată ţara.