Prognoza meteo 13 noiembrie 2022. Nebulozitate stratiformă şi aer polar peste România

Valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade.

12 nov. 2022, 14:50
Prognoza meteo 13 noiembrie 2022. Nebulozitate stratiformă şi aer polar peste România

Prognoza meteo 13 noiembrie 2022. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, local cu nebulozitate stratiformă în zonele joase de relief, unde pe arii restrânse se va forma și ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, mai scăzute până spre -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade, mai scazută spre 0 grade în zona periurbană.

Prognoza meteo 13 noiembrie 2022

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în general peste mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasă sau ceață – la începutul zilei și noaptea – în zonele joase de relief, unde izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor fi mai mari față de cele specifice perioadei, cu o maximă de 15…17 grade. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de apariție a norilor joși sau a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…4 grade.

Citeste si Iarna își intră în drepturi. Ninge în mai multe zone ale țării. Drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire

Prognoza meteo 14 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în vestul țării ziua va fi mai cald decât în mod obișnuit. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă – mai persistentă în regiunile estice și sud-estice și pe alocuri se va semnala ceață, asociate cu totul izolat cu burniță, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în depresiunile intramontane și 9…10 grade pe litoral.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. În special la începutul zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Prognoza meteo 15 noiembrie 2022

Valorile termice, fără variații semnificative față de intervalul precedent în cea mai mare parte a țării, vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe spații mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

În Bucureşti, mai ales în prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Prognoza meteo 16 noiembrie 2022

În continuare valorile termice vor fi în general apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde temporar va ploua slab, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat posibil ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeste si Prognoza meteo: Va ninge abundent în România, vortexul polar aduce temperaturi negative. Florinela Georgescu: „Aer polar de luni”

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va mai fi ceață.

În Bucureşti, valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior și se vor situa peste mediile specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea probabilitatea de ceață va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Prognoza meteo 17, 18, 19 noiembrie 2022

Vremea se va răci treptat, iar scăderea valorilor termice va fi mai accentuată în estul, sudul și centrul țării. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii mai extinse la începutul intervalului.