Prognoza meteo 14 ianuarie. Temperaturi sub prag de îngheţ în mare parte din ţară şi intensificări ale vântului. Unde va mai ninge

Vremea se menţine rece, iar joi vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte în nord, în centru și în nord-est, unde pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va avea intensificări. În capitală temperatura maximă va fi vineri de 6...7 grade.

13 ian. 2022, 16:26
Prognoza meteo 14 ianuarie. Temperaturi sub prag de îngheţ în mare parte din ţară şi intensificări ale vântului. Unde va mai ninge

Prognoza meteo 14 ianuarie. La noapte, vremea va fi rece cu temperaturi minime ce se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. În jumătatea nordică a țării nebulozitatea se va extinde treptat și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, unde rafalele vor depăși 90 km/h, spulberând zăpada, iar pe spații mici și în regiunile extracarpatice, dar la viteze de 40…50 km/h. Izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo 14 ianuarie – VINERI

Valorile termice vor fi în creștere, astfel că temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste mediile multianuale în restul teritoriului, cu maxime, în general, între -1 şi 9 grade. Cerul va fi variabil în sudul țării, dar cu înnorări temporare în rest. Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte în nord, în centru și în nord-est, unde pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va avea intensificări susținute în Moldova, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, cu rafale de peste 90…110 km/h, viscolind și troienind zăpada și determinând o vizibilitate foarte redusă. Intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, sud-estul și centrul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade.

București. Valorile termice vor creşte, astfel încât temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (35…40 km/h). Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: Vortex polar în România. Temperaturile au scăzut sub minus 22.9 de grade. Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic, ger în mai multe zone

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice diurne se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării, dar cele nocturne vor marca o scădere față de intervalul anterior. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului și la munte, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, mai ales fulguieli. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde zăpada va fi spulberată. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, potrivit ANM.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA

În vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu înnorări şi ceaţă local persistente în mare parte din interval şi valori termice diurne în jurul celor normale la mijlocul lunii ianuarie. În celelalte zone, vremea va fi uşor mai caldă decât normal, iar norii joşi şi ceaţa se vor forma pe alocuri dimineața, dar în special seara şi noaptea. Izolat se va semnala burniţă ce va favoriza depunerile de polei, iar spre sfârşitul intervalului vor fi ninsori slabe pe spaţii mici în Maramureş şi la munte. Pe parcursul zilei, vântul va diminua considerabil faţă de perioada anterioară, însă noaptea vor fi din nou intensificări în zona montană înaltă, în regiunile sud-vestice şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, Muntenia și în sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.

București. Valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei, cu maxima de 5…6 grade şi minima de -3…-2 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil la senin, posibil cu înnorări în primele ore şi la sfârşitul nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab pe timpul zilei şi moderat în a doua parte a intervalului.

Citeşte şi: Mihai Traistariu tună și fulgeră după ce a primit factura la gaze: Îi dau în judecată! E de trei ori mai mare!

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, dar vântoasă; rafalele vor fi susţinute în mare parte a ţării, iar pe crestele montane vitezele vor depăşi 90…100 km/h. Înnorările vor fi mai persistente în nord-vest, în centru şi în zonele montane şi submontane, unde aria precipitaţiilor -predominant ninsori şi lapoviţă- va fi în extindere. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi pe alocuri, mai ales în a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat, în cursul nopţii, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. În orele dimineţii, pe spaţii mici, va mai fi ceață.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări în special la începutul zilei când vor fi şi condiţii de ceaţă, dar şi noaptea când vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul se va intensifica treptat şi va avea, începând din orele după-amiezii, rafale de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.