Furtuni violente în următoarele ore în România. A fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU

Vremea răcoroasă şi ploiasă continuă şi în zilele următoare. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu şi cod galben pentru mare parte din ţară. Cea mai gravă situaţie se anunţă pe litoral, unde şi sâmbătă a fost cod roşu.

13 iun. 2021, 10:16
Furtuni violente în următoarele ore în România. A fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU

Furtuni violente în următoarele ore în România. A fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU pentru zona Dobrogei. De asemenea, este şi o avertizare COD GALBEN care vizează jumătatea de sud a ţării și local Transilvania.

Citeşte şi: Prognoza meteo 13 iunie. Ploi torentiale, grindina si vijelii în multe zonele din ţară

Meteorologii ANM au emis avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului pentru interval 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prăpăd în urma ploilor torențiale în mai multe localităţi. Noi alerte de ploi torenţiale, emise de ANM

De asemenea, a fost emisă avertizare meteo COD PORTOCALIU pentru 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00 în Dobrogea. 

„În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

De asemenea, de duminică, de la ora 10, şi până marţi seara, la ora 23.00, sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, fiind emisă o informare meteo generală.

„În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

 

PROGNOZA meteo BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta
prin înnorări și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și posibil grindină. Ploile vor
avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă în medie de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales asociate averselor, când vor fi
posibile și vijelii. În orele amiezii, temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, dar va scădea rapid în timpul ploii,
spre 16…18 grade.
14.06.2021 ORA 10:00 – 16.06.2021 ORA 10:00
Vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă. Vor fi perioade, în special după-amiaza şi seara, cu înnorări
accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În
intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi însemnate. Temperatura maximă va avea valori de 21…23 de grade în data de 14 iunie şi în jurul a 24 de grade pe 15 iunie, iar minima termică va fi de 10…12 grade
marţi dimineaţă şi 14…15 grade miercuri dimineaţa.


loading...