Prognoza meteo 14 mai. Vreme ploioasă şi răcoroasă în mare parte din ţară

Vremea se menţine instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade.

13 mai 2021, 16:24
Prognoza meteo 14 mai. Vreme ploioasă şi răcoroasă în mare parte din ţară

Prognoza meteo 14 mai. La noapte vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate și va ploua în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, iar mai ales în prima parte a nopții și în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, precum și de intensificări ale vântului, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp. În restul teritoriului astfel de manifestări se vor semnala pe spații mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

București. Cerul va avea înnorări temporare accentuate și mai ales la începutul nopții probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, va fi ridicată. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo actualizată. Furtuni puternice în mare parte din ţară până vineri seara. Este vizat şi Bucureştiul

Prognoza meteo 14 mai – VINERI

Vremea va fi instabilă și răcoroasă în jumătatea de nord a țării, cu înnorări temporar accentuate, averse și local descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp și punctiform peste 25…35 l/mp, dar izolat și grindină. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, cerul va fi variabil și doar izolat și trecător va ploua slab. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade. Îndeosebi, noaptea, pe spații mici va fi ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 40…50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, dar va deveni treptat în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua în general slab cantitativ, mai ales în zona montană și în extremitatea de sud a țării. Din orele serii înnorările se vor accentua temporar și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile sudice, local în cele vestice și centrale și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineața, se va semnala ceață.

București. Cerul va fi variabil, dar în orele serii și pe parcursul nopții înnorările se vor accentua și temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNA MAI. Temperaturi ridicate și ploi de scurtă durată în ultima lună de primăvară

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere ușoară față de ziua precedentă, în special în regiunile sudice și centrale. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei când, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în mare parte din țară, exceptând regiunile estice unde astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

București. Vremea se va răcori și va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Spre seară și noaptea cerul se va degaja, iar vântul va sufla slab la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, unde vor fi averse însoțite izolat de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, estice și la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

București. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în orele amiezii. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.


loading...
Partenerii noștri