Prognoză meteo 14 octombrie. România se izbește de un val de aer rece! Temperaturile minime ajung și la 0 grade!

Cerul va avea înnorări și va ploua local în nord-vest și sud și pe arii mai restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în centru.

13 oct. 2021, 23:24
Prognoză meteo 14 octombrie. România se izbește de un val de aer rece! Temperaturile minime ajung și la 0 grade!

Prognoză meteo 14 octombrie. La munte, mai ales la altitudini de peste 1500m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 10 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a nopții vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade. Spre finalul intervalului în special în zona preorășenească vor fi condiții de ceață.

Prognoză meteo 14 octombrie. Anunțul făcut de ANM

JOI

Vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice chiar ușor mai scăzute decât în intervalul anterior. Cerul va fi noros în jumătatea de sud-est a țării, unde temporar va ploua. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local de 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere pe parcursul zilei. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări seara și noaptea în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade. Izolat îndeosebi în nord-vestul și nordul teritoriului vor fi condiții de ceață și brumă.

BUCUREȘTI Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, moderat cantitativ, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10….11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

VINERI

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru jumătatea lunii octombrie cu precădere în jumătatea sudică a țării. Va ploua în Muntenia, Oltenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Moldova și în Transilvania. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar valorile termice vor fi în creștere ușoară. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 și 10 grade . Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, iar vântul va avea ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

SAMBATA

Vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În nord și nord-vest cerul va fi variabil, iar în rest înnorările vor persista și mai ales în prima parte a intervalului va ploua. Ploile se vor semnala local în jumătatea sudică a țării și pe arii mai restrânse în centru și la munte. Pe crestele Carpaților Meridionali, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, local în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime în general între 0 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi caracterizată în continuare de valori diurne cu mult mai mici decât cele normale datei. Cerul va fi noros, iar pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

DUMINICA

Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice, nord-estice și în zona Carpaților Meridionali, unde doar cu totul izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță, în timp ce, în restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în creștere față de zilele anterioare, se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale și se vor încadra între 11 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua anterioară va fi de 15…16 grade, iar cea minimă în jur de 8 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale perioadei, iar probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Citește și: PROGNOZA METEO 12 octombrie. Săptămână cu frig, vânt şi ploi, temperaturile abia dacă vor ajunge la 15 grade