Prognoza meteo 15 septembrie 2022. Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării.

14 sept. 2022, 22:02
Prognoza meteo 15 septembrie 2022. Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo 15 septembrie, la noapte, în țară

În nord-vestul și nordul țării, înnorările se vor accentua treptat și local vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, iar prin acumulare cu o probabilitate mai mare în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, izolat se vor înregistra și cantități de apă de peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înaltă, unde se vor atinge viteze de 60…80 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 11 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 8 grade. În special în centrul și sud-estul teritoriului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 15 septembrie, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade, posibil mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo 15 septembrie, joi, în țară

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării. În jumătatea de nord-vest, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Se vor înregistra cantități de apă însemnate, care local vor depăşi 20…25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum și în Maramureș se vor acumula peste 40…50 l/mp și vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi izolat. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local ziua şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru durată scurtă, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiuni și 21…22 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 16 septembrie, joi, în București

Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în cursul zilei. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo 15 septembrie, vineri, în țară

Vremea va fi în general instabilă în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, iar pe suprafeţe mici vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil ziua, iar seara şi noaptea fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va avea intensificări locale la munte, cu viteze mai mari pe creste şi pe alocuri în celelalte zone, mai ales asociat averselor. Valorile termice vor fi în general în scădere în jumătatea de nord-vest unde vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în rest vremea se va menţine caldă, chiar călduroasă în regiunile sud-estice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş și 33…34 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 20 de grade.

Prognoza meteo 15 septembrie, vineri, în București

Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Vara se prelungeşte până în octombrie. Cum va fi vremea la mare şi la munte

Citește și PROGNOZA METEO. Zile călduroase, doar ceaţa matinală anunţă că a venit toamna