PROGNOZA METEO. Zile călduroase, doar ceaţa matinală anunţă că a venit toamna

În nord-vestul, nordul, centrul ţãrii şi în extremitatea de sud-est vor fi înnorãri şi local averse, posibil însoţite la începutul nopţii şi de descãrcãri electrice, la noapte. Îndeosebi în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi redusã.

11 sept. 2022, 22:06
PROGNOZA METEO. Zile călduroase, doar ceaţa matinală anunţă că a venit toamna

PROGNOZA METEO LUNI

TARA
Valorile termice vor scãdea în toate regiunile, astfel cã în sudul ţãrii se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, iar în rest vor caracteriza o vreme rãcoroasã. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest vor fi înnorãri, mai persistente în nord-est. Temporar va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, pe alocuri în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar în regiunile sudice, trecãtor se vor semnala şi descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar pe alocuri şi în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, în general cu 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 14 grade în nordul Moldovei, pânã la 27 de grade, izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţã, în special în depresiuni, anunţă ANM.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã, astfel cã maxima va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

TARA
Vremea va fi rãcoroasã în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre 3 grade în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din centrul teritoriului izolat se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima de 9…12 grade.

Cutremur de peste 4 grade Richter în zona seismică Vrancea

PROGNOZA METEO MIERCURI

TARA
Vremea se va încãlzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul ţãrii şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã. Noaptea, înnorãrile se vor accentuat treptat în vest şi nord-vest, unde mai ales spre dimineaţã vor fi averse locale posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze de 60…80 km/h, şi pe arii restrânse şi în Câmpia de Vest şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 6 grade. Dimineaţa, în zonele joase, în special din Transilvania vor mai fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO JOI

TARA
Vremea va continua sã se încãlzeascã, mai semnificativ în sud-vestul şi sudul ţãrii, unde va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile vestice, centrale şi nordice, precum şi în zonele de munte, unde vor fi averse locale şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiţii pentru cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade.

Prognoza meteo lunară. Temperaturi scăzute şi ploi în septembrie. Cum va fi vremea în octombrie

BUCURESTI
Vremea va continua sã se încãlzescã, devenind cãlduroasã, cu o temperaturã maximã de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura minimã va fi de 15…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI, SAMBATA si DUMINICA

TARA
În prima zi a intervalului vremea va fi caldã, iar în sud şi sud-est cãlduroasã, cu valori termice mult mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, apoi se va rãci treptat în toate regiunile. Vor fi ploi în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în a doua jumãtate a intervalului, local şi temporar şi în rest.
BUCURESTI
În prima zi vremea va fi cãlduroasã şi predominant frumoasã, apoi se va rãci treptat, iar probabilitatea de ploaie va creşte.