Prognoza meteo 14 septembrie. Vremea se încălzeşte în toată ţara. Termometrele vor indica până la 30 de grade

Vremea se va încălzi în toate regiunile. Ploile îşi vor mai face apariţia în vest, nord, nord-est și parțial în centrul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 20...21 de grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și 29...30 de grade în Câmpia de Vest.

13 sept. 2022, 15:08
Prognoza meteo 14 septembrie. Vremea se încălzeşte în toată ţara. Termometrele vor indica până la 30 de grade

Prognoza meteo 14 septembrie. La noapte, cerul va fi variabil în nordul și nord-estul țării și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile minime se vor situa între 6 şi 16 grade, mai scăzute în zonele depresionare, până spre 2…3 grade în estul Transilvaniei. În zonele joase, în special din centrul teritoriului izolat, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 8 grade.

Prognoza meteo 14 septembrie – MIERCURI
Vremea se va încălzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, temporar noros în nordul țării, unde numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. În cursul nopții în vest, nord, nord-est și parțial în centru, înnorările se vor accentuat treptat și local vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, iar prin acumulare cu o probabilitate mai mare în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, izolat, se vor înregistra și cantități de apă de peste 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze de 60…80 km/h, iar pe spații mai mici și la cote mai reduse și în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și 29…30 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 11 şi 20 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 8 grade. Dimineața, în zonele joase, în special în centrul și sud-estul teritoriului vor mai fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi frumoasă și se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 12 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Când va cădea prima ninsoare în Bucureşti

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, chiar semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării. În jumătatea de nord-vest, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Se vor înregistra cantități de apă însemnate, care local vor depăşi 15…25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum și în Maramureș se vor acumula peste 40…50 l/mp; vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local ziua şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru durată scurtă, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiuni și 21…22 de grade pe litoral, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în cursul zilei. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Zile călduroase, doar ceaţa matinală anunţă că a venit toamna

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va răci ușor și va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și pe alocuri cantități de apă mai însemnate și posibil grindină. În celelalte regiuni valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere seara și noaptea. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, local în sud-estul teritoriului, iar în rest mai ales asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor scădea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în vest, nord, centru și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi cantități de apă local însemnate și izolat condiții de grindină. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.