PROGNOZA METEO 15 APRILIE. Românii se vor bucura de vreme caldă în weekend, până atunci temperaturi scăzute

Vremea se menține rece până sâmbătă, când se va resimți temperaturi ridicate în mai multe regiuni din țară. În Capitală, temperaturile maxime vor fi de maxim 13 grade Celsius în ziua de joi și vor urca începând de sâmbătă.

14 apr. 2021, 23:17
PROGNOZA METEO 15 APRILIE. Românii se vor bucura de vreme caldă în weekend, până atunci temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO 15 APRILIE.  Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în jumătatea de nord a țării și doar izolat în regiunile sudice. Prin cumulare, cantitățile de apă vor putea depăși local 15 l/mp, îndeosebi în nord-vestul și centrul teritoriului. La munte va ninge, se va depune strat de zăpadă și, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. În Maramureș și Transilvania vor fi perioade și cu lapoviță și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud și sud est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

În București, cerul va avea înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Joi, vremea se va menține deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce privește regimul termic diurn. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii extinse și în general moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp), în timp ce în sudul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat ploi slabe. În cursul nopții în Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade și cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și în zonele deluroase din rest. La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70…80 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, până la 60…65 km/h în Oltenia.

În București, Vremea se va menține rece pe parcursul zilei, când se va înregistra o temperatură maximă în jurul valorii de 13 grade. Cerul va avea înnorări ziua când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Se anunţă ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO 15 APRILIE.  Vineri, vremea se va menţine deosebit de rece îndeosebi în regiunile din vestul, centrul și nordul țării, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil în sudul și sud-estul teritoriului, cu înnorări mai ales ziua în restul zonelor, iar în nord, centru și nord-est vor fi precipitaţii pe arii restrânse, slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. La munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte și predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est, în general cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia și sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceaţă și brumă.

În București, temperatura aerului va fi în creștere la valorile diurne, cu o maximă de 14…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor, însă în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii aprilie. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar la munte precipitaţii slabe, mixte. Seara și noaptea înnorările vor fi mai persistente în sud-vest, iar aria ploilor în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar seara și în cursul nopții, vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 25 aprilie

PROGNOZA METEO 15 APRILIE.  Duminică, în vestul, sud-vestul și centrul țării vremea va fi în general închisă și rece pentru această dată, cu ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului. În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitații mixte. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros și, numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 7 grade. Izolat, mai ales în cursul nopții se va semnala ceață.

În București, Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsișnuit la această dată, va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 15 APRILIE.  DE LUNI PANA MIERCURI. Valorile termice diurne se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a ţării.