Prognoza meteo 15 august 2021. Valul de căldură se intensifică şi se extinde. Spre mijlocul săptămânii, temperaturile scad în toată ţara

În zilele care urmează, vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor ţãrii, iar valul de căldură se va intensifica şi se va extinde. Spre mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea în toată ţara.

14 aug. 2021, 23:25
Prognoza meteo 15 august 2021. Valul de căldură se intensifică şi se extinde. Spre mijlocul săptămânii, temperaturile scad în toată ţara

Prognoza meteo 15 august 2021. În ţară, vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor ţãrii, local canicularã la amiazã în jumãtatea de sud-vest, unde disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral şi 36…37 de grade în Banat şi sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 23 de grade în Dealurile de Vest, anunţă ANM

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza la munte şi, mai ales noaptea, în extremitatea de nord-vest, unde pe alocuri vor fi ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Spre dimineaţã, pe spaţii mici va fi ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi cãlduroasã, canicularã la amiazã, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 16…19 grade.

Citeste si Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra

Prognoza meteo 16 august

În ţară, valul de cãldurã va fi în intensificare şi în extindere în majoritatea regiunilor şi mai ales în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei va fi caniculã şi disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral şi în jurul a 38 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-vestice, iar în orele amiezii în zona montanã şi parţial în centru, unde vor fi înnorãri mai accentuate şi pe alocuri averse şi descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile vestice şi pe crestele montane, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

În Bucureşti, vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat îndeosebi în orele amiezii. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo 17 august

În ţară, vremea se va rãcori semnificativ în regiunile vestice şi nordice şi se va menţine cãlduroasã în rest, în special în sud unde canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, însã progresiv, dinspre vest, va creşte şi gradul de instabilitate atmosfericã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Dealurile Crişanei şi 38…39 de grade în Lunca Dunãrii.

Înnorãrile se vor accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi zonele montane, iar din orele serii şi în Oltenia şi vestul Munteniei; pe arii extinse vor fi ploi torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, local rafale puternice ale vântului, vijelii şi grindinã. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã importante. În regiunile sud-estice probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

În Bucureşti, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, astfel temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. În a doua parte a nopţii, temporar cerul se va înnora, dar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi redusã. Minima termicã va fi de 20…21 de grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã.

Citeste si Un nou val de caniculă în România. A fost emisă alertă cod galben pentru opt judeţe. De luni, canicula se extinde

Prognoza meteo 18 august

În ţară, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor scãdea în toatã ţara, vremea devenind local rãcoroasã în vest, nord şi centru şi doar pe spaţii mici, în sud-est, se va mai resimţi disconfort termic. Înnorãrile vor fi temporar accentuate, pe arii extinse vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe alocuri grindinã şi vijelii.

Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. În extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, iar în cea de sud-est probabilitatea de producere a acestora va fi redusã. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în zona de deal din Banat şi Crişana, în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 33 de grade în sud-estul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 11 şi 21 de grade.

În Bucureşti, regimul termic se va pondera, dar vremea va fi în general instabilã. În special din orele dupã-amiezii, vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã accentuatã se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului; ploile vor avea caracter torenţial, se pot înregistra cantitãţi importante de apã şi vor fi posibile vijelii şi grindinã. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognoza meteo 19, 20, 21 august

În ţară, vremea va fi relativ rãcoroasã în prima zi în centru şi sud-vest, dar în restul timpul şi al teritoriului regimul termic va fi agreabil. Probabilitatea pentru fenomene locale asociate instabilitãţii atmosferice va fi mai ridicatã în sud-sud-vest şi în zonele montane.

În Bucureşti, regimul termic va fi agreabil, dar în prima zi se menţin condiţiile pentru averse.