Un nou val de caniculă în România. A fost emisă alertă cod galben pentru opt judeţe. De luni, canicula se extinde

Canicula loveşte din nou România. Meteorologii ANM a emis cod galben de caniculă pentru opt judeţe din sudul şi vestul ţării, unde se vor înregistra până la 38 de grade Celsius.

13 aug. 2021, 12:34
Un nou val de caniculă în România. A fost emisă alertă cod galben pentru opt judeţe. De luni, canicula se extinde

ANM anunţă din nou un sfârşit de săptămână cu temperaturi ridicate în mare parte din ţară. Meteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de caniculă pentru opt judeţe din vestul şi sudul ţării.

„În cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

În zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării”, a transmis ANM.

Citeşte şi: România a înregistrat cel mai lung val de caniculă din istorie. 15 zile la rând temperaturile au trecut de 35 de grade Celsius

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de duminică (15 august). Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile temperaturii maxime vor fi de 30…32 de grade sâmbătă (14 august) și 34…35 de grade duminică (15 august), iar temperatura minimă nocturnă va fi de 15…17 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi începutul lui septembrie