Prognoza meteo 15 decembrie. Ninsori la munte, ploi în restul ţării

Vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade. În zona de munte, la începutul intervalului vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi se vor transforma în ploaie.

14 dec. 2022, 14:28
Prognoza meteo 15 decembrie. Ninsori la munte, ploi în restul ţării

Prognoza meteo 15 decembrie. La noapte, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile minime -semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă- vor fi cuprinse în general între -3 și 5 grade. Vor fi înnorări, iar treptat precipitațiile se vor extinde în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și mai ales sub formă de ploaie în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile, iar îndeosebi în zona înaltă a Munților Banatului și a Carpaților Meridionali va ninge viscolit; se va depune strat nou de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h. Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă și în vestul și nord-vestul Olteniei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest. Trecător și la intensitate mai redusă intensificări ale vântului vor mai fi și în sudul Transilvaniei, Moldova și pe litoral, iar în rest va sufla slab și moderat. Pe alocuri se va semnala ceață.

București. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2…3 grade.

Citeşte şi: Vortex polar în România. Alertă meteo cod galben de ninsori viscolite. Vor fi depuneri de polei în mai multe regiuni

 

Prognoza meteo 15 decembrie – JOI

Vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime în general între -3 și 7 grade. Cerul va avea înnorări temporare și local se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, pe parcursul zilei îndeosebi în est și sud-est, iar noaptea în vest și nord-vest. În zona de munte, la începutul intervalului vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi se vor transforma în ploaie. Pe arii restrânse vor mai fi condiții de polei. Se va semnala ceață, trecător pe parcursul zilei, iar noaptea pe arii relativ extinse în sud și est și izolat în rest. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului la munte și în sudul Banatului, unde va atinge viteze de 60…70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului rafalele vor depăși 90…100 km/h.

București. Vremea va fi în general închisă, cu valori termice, mai ales diurne, peste cele specifice perioadei. În prima parte a zilei probabilitatea pentru ploi slabe se va menține ridicată, iar seara și noaptea se va forma ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, ușor mai scăzută în zona periurbană.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va continuă să se încălzească și va deveni deosebit de caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice și în cele sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. În zonele joase din sud și est, pe arii relativ extinse va fi ceață sau nebulozitate joasă asociată trecător cu burniță și ploaie slabă, condiții în care valorile termice vor fi doar ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. În vestul, nord-vestul teritoriului, local în centru, în sud-vest și la munte cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. La altitudini de peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte, iar la începutul intervalului, izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h în zona înaltă, iar temporar și în vest, centru și est, în general cu 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade.

București. Vremea se va menține în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Se va semnala ceață îndeosebi în prima parte a zilei și noaptea, iar trecător, mai ales în a doua parte a intervalului vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Vortexul polar care a făcut ravagii în Europa se îndreaptă spre România. Temperaturile vor scădea semnificativ în perioada următoare

 

Prognoza meteo SAMBATA

Pe parcursul zilei, deși valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în toată țara, chiar deosebit de caldă în sud-est, dealurile sudice și în centru. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest unde va ploua pe arii relativ extinse, iar în prima parte a zilei și în zonele joase din sud și din est unde local se va semnala și ceață și izolat burniță, în timp ce în rest va fi variabil. Din orele serii înnorări temporare vor fi în toate zonele; în vest, în nord și în centru, precum și la munte vremea va fi mult mai rece decât în intervalul anterior și pe spații mici vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și izolat condiții de polei, iar în sud și sud-est local vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar local și temporar și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, cu valori mai scăzute în extremitatea de vest a teritoriului și izolat și în zonele din sud și din est unde ceața va fi persistentă, dar și mai ridicate în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, mai ridicate în sud-est.

București. Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. În prima parte a zilei, vor fi nebulozitate joasă și ceață, apoi temporar înnorări și ploi, ce vor avea și caracter de aversă. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă în jurul a 3 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va răci în toate regiunile, devenind geroasă noaptea local în nord și în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte și în Transilvania unde, mai ales ziua, pe spații mici va ninge slab, dar și în sudul țării unde pe alocuri vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și local în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -10 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi posibile precipitații slabe -ploi în cursul zilei, apoi mixte. Vântul va sufla slab până la moderat.