Prognoza meteo 15 mai. Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii anunţă furtuni în sudul ţării şi la munte

Vremea continuă să se încălzească în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade duminică. Ultima zi a săptămânii vine cu ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în regiunile sudice și la munte. În Bucureşti maxima zile va ajunge la 28 de grade.

14 mai 2022, 15:53
Prognoza meteo 15 mai. Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii anunţă furtuni în sudul ţării şi la munte

Prognoza meteo 15 mai. LA NOAPTE, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe alocuri averse și descărcări electrice în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai mici în depresiuni spre 4…5 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, trecător vor fi averse, iar la începutul intervalului posibil și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 15 mai – DUMINICA

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în sudul și vestul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri averse și descărcări electrice în regiunile sudice și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în zonele montane, în Moldova și în nordul Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade și o minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Citeşte şi: Ploile, grindina şi vijeliile au făcut prăpăd în multe zone din România. Noi alerte COD GALBEN de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, pe arii restrânse călduroasă în regiunile sudice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 16…17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în sud-estul teritoriului și la munte, iar noaptea în vest, unde pe alocuri vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

Citeşte şi: Minivacanţă de trei zile pentru angajaţii români. Noi zile libere în 2022

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, cu precădere în regiunile sudice unde după-amiaza va fi călduroasă, dar va deveni treptat în general instabilă. Astfel, mai ales după orele amiezii, la început în vestul ţării, apoi şi în nord, în centru şi în est temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului; ploile vor avea şi caracter torenţial, local -mai ales în zonele montane- se vor înregistra în timp scurt sau prin cumulare cantităţi de apă însemnate și pe arii restrânse vor fi vijelii și grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea în timpul nopţii, în special în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în Maramureş şi 33 de grade în Lunca Dunării; minimele termice vor fi cuprinse în general între 7 și 17 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la sfârşitul intervalului. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse, cu probabilitate mai mare în sudul ţării şi în zonele montane şi submontane; izolat vor fi descărcări electrice şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, va sufla tare.

BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări mai ales pe timpul zilei când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.