Prognoza meteo 16 aprilie 2023. Temperaturile ating valori normale pentru mijlocul primăverii, dar nu scăpăm de ploi

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade pe litoral și 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 10 grade.

15 apr. 2023, 14:52
Prognoza meteo 16 aprilie 2023. Temperaturile ating valori normale pentru mijlocul primăverii, dar nu scăpăm de ploi

Prognoza meteo 16 aprilie 2023. La noapte, în ţară, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în nord și în centru și mai ridicate decât acestea în rest, cu minime ce se vor încadra între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, dar înnorările se vor accentua treptat în sud și sud-est, unde mai ales spre dimineață, pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și Moldova.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai ridicate decât normele perioadei, astfel că minima va fi de 8…10 grade. Înnorările se vor accentua treptat, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă, spre dimineață – când și vântul va deveni moderat.

Prognoza meteo 16 aprilie 2023

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud și sud-vest și se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade pe litoral și 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 10 grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice în estul, sudul, sud-vestul și parțial în centrul țării, iar mai ales noaptea pe spații mai mici și în celelalte zone. Vor fi condiții de grindină, iar cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Muntenia, Moldova și în zonele montane aferente, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 15…25 l/mp).

Citeste si Prognoza meteo din bătrâni aprilie 2023. Mihai Voropchievici, previziuni din Gromovnic despre vremea de Paşte şi Florii

La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și temporar în sud, în centru și în est.

În Bucureşti, valorile termice vor scădea ușor și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar minima în jurul a 8 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h.

Prognoza meteo 17 aprilie 2023

În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și local mai mici decât mediile climatologice în restul teritoriului. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest unde izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În zona montană, la peste 1800 m altitudine, îndeosebi noaptea, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte și în regiunile sudice.

Temperaturile maxime vor fi de la 11…13 grade pe litoral până în jurul a 20 de grade local în Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei; minimele termice vor fi cuprinse între 4 și 10 grade. În orele dimineților, izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse moderate cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo 18 aprilie 2023

În ţară, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, local ușor mai coborâte decât cele normale în partea de sud-sud-vest a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, cu precădere în Carpații Meridionali, trecător vor fi ninsori sau lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 18 grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține relativ răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de până la 40…50 km/h pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 8 grade.

Citeste si Prognoza aprilie 2023. S-au schimbat curenţii de aer. Cum se anunţă vremea de Paşte HARTA actualizată a ANM

Prognoza meteo 19 aprilie 2023

În ţară, vremea va fi în continuare în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul sau ușor sub cele specifice datei. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ și izolat vor fi posibile descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 18 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare în general instabilă și cu temperaturi diurne ușor mai mici decât normal. Cerul va avea înnorări și temporar, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo 20, 21, 22 aprilie 2023

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, cu perioade de vreme mai răcoroasă în estul și în sudul țării. Temporar va ploua în majoritatea zonelor, în special în prima parte a intervalului.