Prognoza aprilie 2023. S-au schimbat curenţii de aer. Cum se anunţă vremea de Florii şi de Paşte HARTA actualizată a ANM

ANM a transmis prognoza meteo pe patru săptămâni pentru perioada 3 aprilie – 1 mai. Meteorologii estimează că valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice în primele două săptămâni ale lunii aprilie, iar apoi mai apropiate de cele normale, în următoarele două săptămâni.

31 mart. 2023, 08:50
Prognoza aprilie 2023. S-au schimbat curenţii de aer. Cum se anunţă vremea de Florii şi de Paşte HARTA actualizată a ANM

Prognoza aprilie 2023. În weekendul de Florii, temperaturile vor varia între 13 și 21 de grade Celsius (mai cald în 9 aprilie). Va ploua în 8 aprilie în zone din Transilvania, Maramureș, Banat și Moldova. În weekendul de Paște, vor fi 10-16 grade Celsius, în zonele joase. Este posibil să plouă în 15 aprilie, în Moldova.

În ultima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi de 12-22 de grade, mai cald în perioada 23-24 aprilie. Și în acest interval sunt anunțate cel puțin două zile cu furtuni.

Furtuna Mathis loveşte Europa, aduce fenomene meteo periculoase. Ce se va întâmpla în România

Meteorologii anunță că furtuna Mathis loveşte Europa. Începând de vineri, 31 martie, statele europene vor tranzita o scurtă perioadă de instabilitate atmosferică. În unele regiuni, temperaturile vor scădea considerabil. În altele, vor atinge valori peste media normală a începutului lunii aprilie. Află în rândurile de mai jos ce se va întâmpla în România.

Val de aer polar peste România. Cod roșu de viscol puternic la munte. Ninsori și ploi în mai multe județe

Furtuna Mathis se află încă în proces de formare în Oceanul Atlantic, la momentul redactării acestui articol, potrivit anunțului făcut de specialiștii în meteorologie. Aceștia anunță că, vineri, 31 martie, fenomenul meteorologic va lovi din plin continentul european. Toate statele vor fi afectate – mai mult sau mai puțin – de eveniment.

Principalele teritorii în care furtuna Mathis se va manifesta în forță sunt: sudul Angliei, Franța, zona de țărm din nordul Spaniei, Belgia, sudul și vestul Germaniei, Elveția și nordul Italiei. În regiunile enumerate, vântul va sufla cu putere, rafalele atingând viteze de peste 100 de kilometri pe oră.

Între timp, în Europa, vremea este foarte instabilă. În Peninsula Iberică și sudul Franței, temperaturile ating valori neobișnuită, autoritățile declanșând numeroase alerte de incendii. În Franța au fost raportate nouă stații cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius și alte 28 de stații cu 29 de grade Celsius.

Șase stații din Portugalia au înregistrat valori termice de peste 30 de grade Celsius, în timp ce, în Spania, meteorologii au raportat 20 de stații cu recorduri de peste 30 de grade Celsius. Și în România, vremea se va încălzi, pe fondul evenimentelor meteorologice care au loc în Europa.

 

Frig și ploi în săptămânile următoare, în România! Prognoza aprilie 2023

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice sau în general apropiate de cele normale, în următoarele 4 săptămâni.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării.

ANM-Prognoza-4-saptamani-230331071351

Prognoza aprilie 2023: săptămâna 10 – 17 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea de Florii și Paște. Meteorologii anunță o lună cu alternanțe periculoase, inclusiv zăpadă. Prognoza meteo actualizată

Prognoza meteo pentru săptămâna 17 – 24 aprilie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile, anunţă ANM.

Prognoza aprilie 2023: săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.