Prognoza meteo 16 decembrie 2022. Vin ploile în mai multe zone ale țării

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși cerul va fi mai mult noros, au transmis meteorologii. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea.

15 dec. 2022, 16:02
Prognoza meteo 16 decembrie 2022. Vin ploile în mai multe zone ale țării

Prognoza meteo 16 decembrie 2022, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult noros. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. În sudul, estul și centrul țării pe arii relativ extinse va fi ceață și pe alocuri polei. La munte, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în Banat, unde la rafală se vor atinge viteze de 60…70 km/h, precum și în zona montană, în special la altitudini mari în Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -4 grade în estul Transilvaniei și 9 grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo 16 decembrie 2022, la noapte, în București

Cerul va avea înnorări și se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -2 grade.

Citește și PROGNOZA METEO. Iarna „indiană”, în coliziune cu vortexul polar, vreme la extreme în România. Minus 61 de grade Celsius în Siberia!

Prognoza meteo 16 decembrie 2022, vineri, în țară

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși cerul va fi mai mult noros. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în regiunile vestice și sud-vestice vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în vest și la munte, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, trecător precipitațiile vor fi mixte. În primele ore ale intervalului, izolat, vor mai fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h în zona înaltă, dar și în vest și pe alocuri în centru și est, în general cu 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între 1 și 11 grade. În exteriorul arcului carpatic și izolat în rest, va fi ceață, posibil persistentă în mare parte din interval.

Citește și Vortex polar în România. Alertă meteo cod galben de ninsori viscolite. Vor fi depuneri de polei în mai multe regiuni

Prognoza meteo 16 decembrie 2022, vineri, în București

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei, deși cerul va avea înnorări în mare parte din interval și mai ales dimineața și noaptea va fi ceață. Trecător, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.