Prognoza meteo 16 februarie. Vreme caldă şi temperaturi de primăvară în toată ţara

Vremea va fi în general caldă cu valori mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, cu cele mai mari valori în Muntenia.

15 feb. 2022, 16:31
Prognoza meteo 16 februarie. Vreme caldă şi temperaturi de primăvară în toată ţara

Prognoza meteo 16 februarie. La noapte, în regiunile vestice, sud-vestice și parțial în cele centrale cerul va fi mai mult noros, iar pe arii în general restrânse, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie în zonele joase de relief și mixte în zona montană aferentă. La altitudini mari va ninge. Pe suprafețe mici vor fi depuneri de polei. În restul regiunilor, cerul va fi mai mult senin, însă îndeosebi spre sfârșitul intervalului pe alocuri se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților Occidentali. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -5 și 6 grade.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 16 februarie MIERCURI

Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, cu cele mai mari valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în vest, nord-vest și centru, unde local și temporar în prima parte a intervalului va ploua. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari va ninge. Izolat, dimineața vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi din a doua parte a nopții în zona înaltă a Carpaţilor Orientali și în Munții Apuseni, cu viteze la rafală de peste 80 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității; dar izolat şi la viteze mult mai mici, trecător și în nord-vestul teritoriului. Pe alocuri, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, posibil asociată izolat cu burniță, potrivit ANM.

București. Încălzirea vremii va continua, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Bucureştenii ar putea să nu mai vadă zăpadă în următorii 50 de ani

Prognoza meteo JOI

În Țară

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie, însă vremea va fi vântoasă, în prima parte a intervalului îndeosebi în nord-vest, nord, centru și est, iar noaptea în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, ziua în jumătatea nordică a țării, iar noaptea și în restul zonelor, iar aria precipitațiilor va fi în extindere. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona Maramureșului unde treptat vor predomina ninsorile, iar noaptea și zona Transilvaniei și areale în general restrânse din Moldova, unde vor fi precipitații mixte. În zonele montane, va ninge, iar la altitudini mari, îndeosebi în Carpații Orientali, pe alocuri ninsorile vor fi consistente, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h pe parcursul zilei mai ales pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, iar noaptea, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde zăpada va fi puternic viscolită şi vizibilitatea foarte redusă. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-vest și centru, de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

București. Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări temporare, iar noaptea trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi din a doua parte nopții, cu viteze la rafală de până la 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Final de februarie cu temperaturi de primăvară

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice, mai ales cele din cursul nopţii, vor fi uşor mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe arii restrânse, trecător vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord și centru și ploi în rest, cu probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va sufla cu peste 100 km/h, viscolind puternic ninsoarea și spulberând zăpada, iar pe parcursul zilei și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-est și centru, de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 6 grade.

București. Valorile termice, cu precădere cele din cursul nopţii, vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în nord-vest, centru și nord, iar noaptea și în restul teritoriului. Doar cu totul izolat și trecător, la munte va ninge, iar în rest va ploua. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în prima parte a intervalului, la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar la viteze mult mai mici local și în est și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

București. Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat.