Prognoza meteo 16 ianuarie 2024. Zi mohorâtă, cu chiciură şi multă ceaţă. Ninsori la munte

Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, cu depunere de strat de zãpadã, pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în zonele deluroase ale Olteniei, Munteniei şi Moldovei şi mai ales ploi şi lapoviţã pe alocuri în rest. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, iar izolat se vor acumula cantitãţi de apã de 10...15 l/mp în special în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

15 ian. 2024, 16:08
Prognoza meteo 16 ianuarie 2024. Zi mohorâtă, cu chiciură şi multă ceaţă. Ninsori la munte

Prognoza meteo 16 ianuarie 2024 MARTI

TARA
Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, însã în regiunile sudice valorile termice diurne se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în estul Transilvaniei pânã la 7…8 grade, pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea, iar noaptea va fi geroasã în special în zonele montane şi submontane, precum şi în depresiuni, cu minime ce se vor situa în general între -12 şi -2 grade. Pe parcursul zilei cerul va prezenta înnorãri şi va ninge slab, local la munte şi în Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi izolat în zonele deluroase, iar în est, pe alocuri pot fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Noaptea cerul se va degaja în cea mai mare parte a ţãrii, iar precipitaţiile vor înceta. În prima parte a intervalului temporar vântul va prezenta intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã, cu rafale în general de 60…80 km/h, viscolind zãpada, dar local şi în zonele joase de relief, când în sudul Olteniei şi al Transilvaniei şi în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45…60 km/h, iar noaptea va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Inversiune termică, urmată de un nou val polar. Lapoviţa devine ninsoare, se depune un nou strat de zăpadă. HARTA precipitaţiilor pe regiuni

BUCURESTI
Valorile termice diurne se vor situa peste normele specifice perioadei, cu o maximã în jurul valorii de 7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat cu viteze de 35…45 km/h, iar noaptea va deveni slab. Temperatura minimã, mai scãzutã decât în noaptea precedentã, va fi de -8…-5 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade, cu valori mai ridicate în vestul şi sud-estul teritoriului pânã spre 5…8 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în aproape toatã ţara şi local vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie în vest, centru şi nord şi pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul se va intensifica din nou la munte, astfel, mai ales în a doua parte a intervalului, pe creste vor fi rafale de peste 70…80 km/h, iar local şi temporar va prezenta intensificãri şi în regiunile vestice şi estice, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zonele joase de relief, izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa peste normele climatologice caracteristice în a doua decadã a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Prognoza meteo JOI

TARA
Procesul de încãlzire va continua, astfel vremea va deveni caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua în vestul şi nordul ţãrii, local în centru şi sud-vest şi doar izolat în rest. În zona montanã înaltã, iar spre sfârşitul intervalului, posibil şi în extremitatea de vest şi de nord a teritoriului, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi în regiunile vestice, dar pe arii restrânse şi în centru şi est. Izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 10…12 grade şi o minimã de -1…3 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valorile termice vor scãdea semnificativ în jumãtatea de nord a teritoriului, însã în regiunile sudice se vor menţine mult mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va prezenta înnorãri şi vor fi precipitaţii mixte, pe arii extinse, în vestul, centrul şi nord-estul ţãrii şi predominant sub formã de ploaie, local, în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în vest, sud-vest şi est, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 1 grad.

Alternanțe meteo periculoase în România. Alertă meteo ANM: Ploi, polei și vânt, dar și ninsori și viscol în următoarele două zile

BUCURESTI
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã. Temperaturã maximã va fi de 11…12 grade, iar minima de -1…0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar spre sfârşitul intervalului vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã la începutul intervalului, îndeosebi în regiunile sudice.
BUCURESTI
Valorile termice vor scãdea, iar vremea va deveni normalã termic. În prima parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã.