Prognoza meteo 16 iulie 2023. Ne topim și azi. Caniculă în toată țara!

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țarii, iar în vestul, sudul și sud-estul teritoriului și local în centru, va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 38 de grade.

15 iul. 2023, 18:02
Prognoza meteo 16 iulie 2023. Ne topim și azi. Caniculă în toată țara!

LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 23 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

DUMINICA

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țarii, iar în vestul, sudul și sud-estul teritoriului și local în centru, va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 38 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele după-amiezii și ale serii zona Carpaților Meridionali, unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări local în Dobrogea.

BUCUREȘTI

Valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI

Valul de căldură va persista și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 39 de grade, iar cele minime, în general, între 13 și 22 de grade. În nord-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și pe arii în general restrânse averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Izolat, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe arii restrânse în sud-est.

BUCUREȘTI

Valul de căldură va continua să se intensifice, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

CITESTE SI: Prognoza meteo lunară. Când e mai bine să-ți faci vacanţa în august