PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi în general instabilă. Descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului

PROGNOZA METEO 16 iulie. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în nord-estul, centrul și sudul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 17:49
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi în general instabilă. Descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, în zonele de deal și de munte, în centru și sud-vest și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

JOI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în nord-estul, centrul și sudul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce pot depăși 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

VINERI

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod caracteristic datei în nord-vestul, nordul și centrul țării și se vor situa în jurul celor normale în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane și pe arii restrânse în rest.

Pe parcursul nopții aria nebulozității și a ploilor se va extinde treptat și va cuprinde jumătatea de vest a teritoriului. Vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…18 grade.

SAMBATA

În regiunile vestice și nord-vestice, local în centru, iar din a doua parte a zilei și în sud-vest, vremea va fi instabilă, iar valorile termice mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, vijelii și grindină. Cantitățile de apă înregistrate îndeosebi prin acumulare vor fi local însemnate.

În restul teritoriului, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, iar cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când doar pe suprafețe mici vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în sud și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 33 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

DUMINICA

Vremea va fi instabilă. În regiunile intracarpatice și în vestul Olteniei, pe fondul unui cer mai mult noros, valorile termice vor continua să fie mai scăzute decât în mod obișnuit și temporar vor fi averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, temperaturile apropiate de cele normale, iar ploile cu caracter de aversă însoțite de descărcări electrice vor fi pe arii mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

Local, cantitățile de apă vor fi mai importante, iar izolat se va semnala grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, dar ușor instabilă spre seară și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI

Valorile termice vor fi în creștere ușoară în majoritatea zonelor țării. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului, în nord, centru, est și în zonele montane.