Prognoza meteo 16 mai. Temperaturi de vară însoțite de ploi torențiale

Un ciclon de aer mediteranean ajunge zilele acestea în România. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 27 de grade.

15 mai 2023, 16:07
Prognoza meteo 16 mai. Temperaturi de vară însoțite de ploi torențiale

Prognoza meteo 16 mai. La noapte, în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Olteniei și al Transilvaniei, nebulozitatea va fi în general persistentă, temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 10…15 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe cantitativ se vor semnala izolat și în restul Olteniei și al Transilvaniei precum și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali, peste 60…70 km/h, iar la viteze mai mici, de 45…55 km/h și în sudul Banatului și pe alocuri în Moldova. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 5 grade. Îndeosebi în sud-estul țării vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

 

Prognoza meteo 16 mai – MARTI

Vremea va deveni caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, ziua local în regiunile intracarpatice, precum și în zonele de munte, iar spre seară și noaptea pe arii extinse îndeosebi în jumătatea de sud-vest a teritoriului. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va continua să prezinte intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, cu viteze de peste 70…90 de km/h, local și temporar, la viteze mai mici ( 45…55 km/h) în sud și est, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 4 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

București. Vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 25…26 de grade și o minimă de 10…12 grade. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate spre sfârșitul intervalului când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafală de 30…40 km/h.

Citește și: Ciclon mediteranean peste România. Urmează cinci zile cu ploi torențiale și chiar furtuni, apoi vremea se încălzește. Prognoza meteo pentru 15 – 28 mai

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Pe alocuri -în timp scurt sau prin acumulare- se vor înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sud, centru și nord-est precum și pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua precedentă îndeosebi în regiunile sudice și centrale, se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă și se va răcori. Temporar înnorările vor fi accentuate și, în special în prima parte a intervalului, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vara se lasă aşteptată, ANM anunţă ploi până la mijlocul lunii iunie

 

Prognoza meteo JOI
Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi ce se vor semnala local în vest, sud și la munte și pe alocuri în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, parțial în centru, precum și în zona Carpaților de Curbură. Temperaturile maxime, sub cele specifice perioadei în regiunile sud-vestice și în jurul celor normale în rest, se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 14 grade.

București. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat ziua. Temperatura aerului va avea valori normale pentru a doua decadă a lunii mai, cu maxima de 23…24 de grade și minima de 10…13 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și va ploua, cu precădere după-amiaza și seara, în sudul și estul țării și pe arii restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte precum și în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 7 și 14 grade.

București. Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată după-amiaza. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.