Prognoza meteo lunară. Vara se lasă aşteptată, ANM anunţă ploi până la mijlocul lunii iunie

Ploile se întorc în vestul țării în acest weekend, fiind prognozate cantități de apă ce vor atinge, local, 15 - 30 l/mp. În est și sud-est, se anunță vreme mai liniștită, cu temperaturi de până la 24 de grade. ANM anunţă însă că vom avea parte şi de soare de luna viitoare.

12 mai 2023, 08:08
Prognoza meteo lunară. Vara se lasă aşteptată, ANM anunţă ploi până la mijlocul lunii iunie
PROGNOZA METEO 1 iunie. Cum va fi vremea de ziua copilului

Prognoza meteo Un nou episod de ploi este așteptat la sfârșitul acestei săptămâni în jumătatea vestică a țării. În general, precipitațiile vor fi moderate cantitativ, deși local se vor semnala și ploi puternice, mai ales în Banat, sudul Crișanei și nord-vestul Olteniei.Vineri, 12 mai, vor fi mai multe intervale cu ploaie în regiunile vestice, care vor cuprinde, trecător, și nordul țării. În zonele înalte de munte din vestul Carpații Meridionali, la peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte și ninsori.Cod roșu de vreme extremă în Europa. Prognoza meteo în minivacanța de Rusalii

Vremea va fi răcoroasă în vest, centru și sud-vest, iar la prânz temperaturile se vor încadra între 11 și 17 grade. În est va fi ceva mai cald, cu maxime de până la 20 de grade.

Prognoza meteo Sâmbătă, 13 mai, temperaturile vor crește, atingând până la 18 – 23 de grade, deși în jumătatea nordică a teritoriului cerul va fi mai mult acoperit în prima parte a zilei. După-amiaza, în vestul țării vor fi posibile averse locale, care izolat vor fi însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo Ziua de duminică, 14 mai, va aduce o nouă serie de ploi, mai întâi în sud-vestul țării, în special în sudul Banatului și nord-vestul Olteniei, iar spre seară pe arii mai extinse în vest și nord-vest. Precipitații slabe vor fi posibile și în restul țării, dar pe spații restrânse.

Prognoza meteo ANM: temperaturi plăcute şi ploi până la mijlocul lunii iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în săptămâna 15– 22 mai valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo În săptămâna 22– 29 mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi sud- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Prognoza meteo vară 2023: Valuri de căldură şi fenomene extreme. Romica Jurca: El Nino ar putea pulsa aer fierbinte şi în România

Prognoza meteo În săptămâna 29 mai – 5 iunie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi la munte.

Prognoza meteo În săptămâna 05– 12 iunie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, anunţă ANM.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, au precizat meteorologii.