Prognoza meteo 16 martie. Se întoarce iarna în România. Va ninge și se va depune strat de zăpadă la munte, ploi în rest

Vremea se schimbă radical în toata țara, va fi iar frig și vin ploile. La munte vor fi lapoviță și chiar ninsori la munte.

15 mart. 2023, 14:25
Prognoza meteo 16 martie. Se întoarce iarna în România. Va ninge și se va depune strat de zăpadă la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 16 martie. La noapte, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vor fi ploi, iar în zona de deal din Crişana şi Banat şi local în Maramureş, Transilvania şi nord-vestul Moldovei se vor semnala şi ninsori sau lapoviţã. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificãri, local şi temporar în regiunile vestice, iar mai ales spre dimineaţã şi în cele estice, precum şi pe crestele montane, cu rafale de peste 50…60 km/h şi doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult noros, iar spre finalul nopţii vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 3…5 grade.

Citește și: Alertă meteo cod galben de vânt. Revin ninsorile și se va depune strat de zăpadă în mai multe zone

 

Prognoza meteo 16 martie / JOI

Vremea se va rãci accentuat, astfel încât în mare parte din ţarã valorile termice, în special cele diurne, se vor situa uşor sub mediile multianuale. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii sub formã de ploaie pe arii relativ extinse în sud şi sud-est, mixte în centru, nord-est şi în zona de deal din vest. La munte vor predomina ninsorile, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp îndeosebi în extremitatea de sud-est şi la munte. Din orele serii cerul se va degaja treptat în vest, nord şi parţial în centru, iar în rest vor mai fi înnorãri, însã precipitaţiile vor fi în restrângere ca arie. Vântul va prezenta intensificãri temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, iar pe parcursul zilei şi în cele vestice şi pe arii mai restrânse în rest, cu rafale în general de peste 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime în general între -7 şi 4 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceaţã, potrivit ANM.

BUCURESTI. Vremea se va rãci, astfel încât valorile termice diurne se vor situa uşor sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate ziua, când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului apoi va deveni în general slab. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme de tricou de Florii 2023, ANM a anunţat temperaturi de vară înainte de Paşte

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii, dar va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile sudice şi sud-estice unde, mai ales pe parcursul zilei, izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei, precum şi în zonele de munte, în general cu viteze de 40….55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral şi în deltã pânã spre 4…5 grade, dar posibil mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în rest, iar izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã mai ridicatã decât în ziua precedentã, va fi de 12…13 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã spre -2 grade, unde vor fi condiţii de brumã.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasã, dar rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice, iar în rest variabil, temporar cu unele înnorãri mai ales ziua în sud-est, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Dobrogea, Bãrãgan şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 14 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate pe litoral. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã în nord şi centru şi pe arii mai restrânse în rest, iar izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 0…3 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, ziua în sud-estul ţãrii, iar noaptea în vest şi nord-vest, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã spre -4 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã, iar izolat spre sfârşitul intervalului se va mai produce brumã în centru, nord-est şi în dealurile subcarpatice din sud.

BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor faţã de zilele precedente. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.