Prognoza meteo 17 august. Revine canicula. Meteorologii anunţă disconfort termic ridicat în sud şi în vest. Unde va mai ploua

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor țării, iar în vest şi în sud va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

16 aug. 2022, 16:13
Prognoza meteo 17 august. Revine canicula. Meteorologii anunţă disconfort termic ridicat în sud şi în vest. Unde va mai ploua

Prognoza meteo 17 august. La noapte, cerul va fi variabil cu înnorări, averse în general slabe cantitativ și descărcări electrice pe alocuri în zona de munte, în centrul și nord-estul țării și doar izolat, în primele ore, în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 16…19 grade.

Prognoza meteo 17 august. MIERCURI vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor țării, iar în vest şi în sud va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În zonele montane, în special în Carpații Orientali și în regiunile nordice, estice și centrale, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi: Rupere de nori, maşini înghiţite de puhoaie la Vaslui. Continuă ploile torenţiale şi vijeliile VIDEO

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară îndeosebi în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi accentuat cu precădere în zonele de câmpie unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate, averse şi descărcări electrice, după[1]amiaza și seara, pe arii restrânse în zona montană și în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de furtuni. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mai multe judeţe

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară îndeosebi în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi accentuat mai ales în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 39 de grade, iar cele minime între 11 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar în jumătatea vestică a țării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, mai ales spre seară și noaptea, și vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii și grindină.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, dar vremea va rămâne călduroasă în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 şi 22 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în majoritatea regiunilor și local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii și grindină.

BUCUREȘTI Deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, dar spre seară și noaptea, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.