PROGNOZA METEO 17 noiembrie. Meteorologii anunţă revenirea ploilor

Vremea se răceşte în toată ţara. Razele soarelui nu ne vor mai răsfăţa, căci norii şi ploile îşi vor face apariţia în aproape toată ţara.

16 nov. 2020, 15:40
PROGNOZA METEO 17 noiembrie. Meteorologii anunţă revenirea ploilor

PROGNOZA METEO MARTI. 

Pe parcursul zilei, vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania şi nordul Moldovei, iar în restul ţării cerul va fi parţial noros, în primele ore pe alocuri ceaţa va persista, iar ploi slabe sau burniţă se vor semnala izolat, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Temperaturile maxime, în marea lor majoritate apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei şi 14…15 grade în estul Munteniei şi în Dobrogea. Începând cu orele serii, aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-est, iar ceaţa se va forma pe spaţii mici, în special în vestul teritoriului. Izolat, îndeosebi în centru şi în est, se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă şi pe litoral. Minimele termice, mai ridicate decât cele specifice datei, vor fi cuprinse în general între 2 şi 9 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar mai persistente în cursul serii şi al nopţii când temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. În special în orele dimineţii şi cu precădere în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO lunară. Când vine iarna în România

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi rece în regiunile estice, iar în celelalte zone valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În sudul şi în estul ţării înnorările vor fi persistente în mare parte a intervalului, va ploua pe arii extinse, iar pe spaţii mici, în special în sud-est, se vor cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, local se va semnala ceaţă, iar ploi slabe sau burniţă vor fi posibile izolat. La munte, la altitudini de peste 1600 m, se vor semnala precipitații mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, local în regiunile sud-estice, apoi şi în sud-sud-vest, cu viteze mai mari pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade.

București. Vremea va fi predominant închisă şi rece, mai ales în cursul zilei temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

În regiunile sudice și sud-estice, nebulozitatea va fi în general persistentă și pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe sau burniță, cu o probabilitate mai ridicată în Dobrogea. În restul țării, cerul va fi variabil ziua, iar din a doua parte a nopții în vest și nord-vest vor fi înnorări temporare și izolat, ploi slabe. La munte vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, local în zona montană, dar temporar și în nordul Moldovei și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 12…13 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local în zonele joase de relief, va fi ceață sau nori joși.

București. Cerul va mai mult noros, însă probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță va fi redusă. Vântul va sufla moderat ziua și slab în restul intervalului. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară față de intervalul anterior, astfel că maxima va fi de 7…9 grade, iar minima de 1…3 grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

 

PROGNOZA METEO VINERI

În vestul, nordul și centrul țării valorile termice diurne vor fi în scădere, astfel că în marea lor majoritate se vor situa ușor sub cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări, mai persistente în jumătatea de nord unde temporar se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, iar noaptea şi lapoviţă sau ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în Transilvania și în dealurile Moldovei. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala pe areale mai restrânse, în a doua parte a zilei în Banat, iar noaptea cu precădere în nordul Olteniei şi al Munteniei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană și local în regiunile estice şi în vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -3 şi 4 grade.

București. Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopții probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.