Prognoza meteo 17 noiembrie. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ. Lapoviţă şi ninsori la munte, ploi în rest

Vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi lapoviță și ninsoare.

16 nov. 2022, 16:00
Prognoza meteo 17 noiembrie. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ. Lapoviţă şi ninsori la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 17 noiembrie. La noapte, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe arii mai restrânse îndeosebi spre dimineaţã şi în rest. În zona montanã înaltã, în general la altitudini mai mari de 1800 m, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei şi se vor încadra între 2 şi 10 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã, potrivit ANM.

În BUCURESTI, cerul va avea înnorãri, iar mai ales spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã mai ridicatã decât în mod obişnuit la aceastã datã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

 

Prognoza meteo 17 noiembrie JOI

În nord-estul teritoriului vremea se va rãci semnificativ, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor menţine în general peste mediile multianuale specifice acestei date. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, pânã spre 16…17 grade în sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi pe litoral, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. Înnorãrile vor fi persistente în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde mai ales pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, iar în rest cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri mai ales la începutul intervalului. În nordul Carpaţilor Orientali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zãpadã, iar precipitaţii mixte se vor semnala şi în zona montanã înaltã din rest, în general la altitudini de peste 1700 m, precum şi în nordul Moldovei şi posibil în estul Transilvaniei. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar temporar mai ales dupã-amiaza şi în regiunile sudice. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va prezenta înnorãri, iar în prima parte a zilei temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri dupã-amiaza. Valorile termice se vor situa peste normele climatologice, astfel temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 4 grade. Pe parcursul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

Citeşte şi: Vremea se schimbă radical. Se anunţă ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi de îngheţ în aproape toată ţara

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi rece în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, cu valori mai scãzute în nordul Moldovei pânã spre 2 grade, dar şi mai ridicate în regiunile sudice, pânã în jurul a 17 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 10 grade. În vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii nebulozitatea va fi persistentã, temporar vor fi precipitaţii în extindere ca arie începând din orele dupã-amiezii, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…25 l/mp. Vor fi ploi, dar în nordul Moldovei, iar noaptea şi în Maramureş şi nordul Transilvaniei şi al Crişanei, trecãtor şi precipitaţii mixte. În nordul Carpaţilor Orientali, iar pe arii restrânse şi în zona montanã înaltã din restul ţãrii vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Izolat vor fi condiţii de polei. În regiunile sudice şi sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea şi caracter de aversã se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre searã şi la începutul nopţii. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, iar noaptea local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţã, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud-est.

BUCURESTI. Valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, iar mai ales spre searã şi la începutul nopţii vor fi ploi ce pot avea şi caracter de aversã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi rece nord şi nord-est, în timp ce, în restul teritoriului, în marea lor majoritate valorile termice vor fi mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va avea înnorãri şi mai ales din a doua parte a zilei dinspre sud-vest aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi ploi, însã în zona de munte, în special la altitudini mari va ninge, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi precipitaţii mixte şi pe arii în general restrânse se va depune polei. Pe alocuri, în sud-vest se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în sud, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în nordul Moldovei şi 12…13 grade pe litoral.

BUCURESTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va menţine rece în nord-est, iar în rest valorile termice vor fi mai mari decât cele normale datei. Vor fi înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi ploi, exceptând pe parcursul zilei jumãtatea nordicã a Moldovei şi zona montanã înaltã unde vor mai fi precipitaţii mixte care în special în primele ore ale intervalului, pe arii restrânse vor depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, local ziua în sud, iar noaptea pe arii restrânse în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, cu valori mai scãzute în jumãtatea de nord a Moldovei, dar şi mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 12 grade.
BUCURESTI
Vor fi înnorãri, trecãtor va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.