Vremea se schimbă radical. Se anunţă ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi de îngheţ în aproape toată ţara

Vremea se răceşte în toată ţara. Meteorologii anunță temperaturi de îngheț, lapoviță și ninsori în următoarele zile.

16 nov. 2022, 12:43
Vremea se schimbă radical. Se anunţă ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi de îngheţ în aproape toată ţara

Vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării de joi. Temperaturile scad semnificativ, în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie.

Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Gabriela Firea sare din nou la gâtul lui Nicușor Dan: ”Vine iarna și sute de mii de bucureșteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură”

Vineri, vremea va fi rece în nordul și nord-estul teritoriului, ușor mai caldă în sud-vest și în sudul extrem, iar în rest se vor înregistra valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici, cu precădere în regiunile nord-vestice.

Spre seară și noaptea, aria de nebulozitate se va extinde și va cuprinde majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în sud. Va ploua, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și în Moldova, precum și la munte vor fi precipitații mixte. Pe alocuri în nord-vest, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă în jumătatea de sud-vest, vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei și 11 grade pe litoral. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Orașul din România cu cele mai mici facturi la încălzire. Prețul incredibil plătit de o familie pentru un apartament de 3 camere

Pentru sâmbătă, meteorologii anunţă vreme rece, în special în nord-estul teritoriulu. Cerul va fi mai mult noros și mai ales din a doua parte a zilei aria precipitațiilor va fi în extindere dinspre sud-vest și va cuprinde treptat majoritatea zonelor. Vor fi ploi, iar la munte și în Moldova precipitațiile vor fi mixte. Pe alocuri în jumătatea de sud a țării vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în a doua parte a intervalului pe crestele montane și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3…-1 grad în nordul Moldovei și 10…11 grade pe litoral.