Prognoza meteo 17 septembrie 2022. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM

Vremea va fi una instabilă în vestul, nordul și centrul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele precedente. În sudul țării și sud-est vremea se va menține în general frumoasă, cu temperaturi mai ridicate și un cer variabil, iar ploile se vor semnala în cea seara și noaptea.

16 sept. 2022, 17:19
Prognoza meteo 17 septembrie 2022. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM

Prognoza meteo 17 septembrie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo pentru ziua de sâmbătă, 17 septembrie 2021.

SAMBATA

În Țară

Vremea va deveni răcoroasă în vestul, nordul, centrul țării și la munte, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua pe arii extinse. Spre sfârșitul intervalului, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii mixte. În regiunile sudice și sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp, iar izolat, în special în zonele montane și submontane, 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, însă noaptea se va intensifica în cea mai mare parte a țării, local cu viteze, în general, de 50…60 km/h, iar pe crestele montane de peste 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în vest și 33 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral spre 20 de grade.

București

Vremea va fi caldă pentru această dată, dar și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara şi noaptea când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și vijelie. Vântul se va intensifica spre sfârșitul intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 55…60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO lunară. Vremea se schimbă radical, vom avea ninsori la munte!

DUMINICA

În Țară

Vremea va fi vântoasă și se va răci în toate regiunile, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificări în toată ţara, mai susţinute fiind în sud, sud-est, centru, nord-est și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. În regiunile intracarpatice nebulozitatea va fi persistentă îndeosebi pe parcursul zilei, temporar va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor mai fi, pe suprafețe mici, însemnate. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sudul și estul țării, doar temporar cerul va avea înnorări, ploile se vor semnala pe alocuri, iar în nordul Moldovei vor putea fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 24 de grade în Dobrogea continentală, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

București

Vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 7 grade.

Secetă în tot mai multe zone din România. Lipsa ploilor afectează culturile de toamnă

LUNI

În Țară

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată în vestul, nordul și centrul ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În regiunile intracarpatice și la munte cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse va ploua, iar în zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. În sud și în est ploi slabe vor fi doar trecător și pe suprafețe mici, în special în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

București

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai scăzută în zona preorășensească spre 6 grade.

MARTI

În Țară

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în vestul, nordul și centrul teritoriului. În regiunile intracarpatice și la munte va ploua pe arii extinse, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când pe alocuri va începe să plouă. Vântul va sufla slab și moderat, unele intensificări fiind posibile la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 3 grade.

București

Vreme se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

MIERCURI, JOI, VINERI

În Țară

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Local și temporar va ploua slab în toate regiunile, iar la munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte.

București

Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei. Trecător vor fi condiții pentru ploi slabe.