Prognoza meteo 17 septembrie. Temperaturi maxime de până la 33 de grade, ploi la munte. Din weekend se răceşte vremea în toată ţara

Meteorologii anunţă vreme mai caldă decât în mod normal la această dată, local călduroasă, cerul variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe alocuri în a doua parte a zilei și noaptea.

16 sept. 2021, 16:58
Prognoza meteo 17 septembrie. Temperaturi maxime de până la 33 de grade, ploi la munte. Din weekend se răceşte vremea în toată ţara

Prognoza meteo 17 septembrie. La noapte, cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice, nordice și centrale. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, pe arii relativ extinse în Transilvania, local în Banat, în nordul Moldovei și izolat în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp, pe suprafețe mici, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în estulTransilvaniei și 19 grade pe litoral. În special în est, în sud-est și în depresiuni, pe suprafețe mici se va forma ceață.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 13 grade.

Prognoza meteo 17 septembrie – VINERI

În regiunile vestice, nordice, centrale și la munte, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. În aceste zone cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, izolat 35…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, local călduroasă, cerul variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe alocuri în a doua parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări în toate regiunile, în special la munte, unde la rafală se vor depăși viteze de 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Citeşte şi: ALERTĂ METEO: Weekend cu ploi torenţiale, grindină şi temperaturi scăzute

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, dar în sud și în sud-est se vor menține peste cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în nordul, centrul, sud-estul teritoriului, în zona montană și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, la altitudini mari, iar ziua și în sud-vest și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe arii restrânse, se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caldă, cu o temperatură maximă de 28…29 de grade și minimă de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor continua să scadă în nordul și centrul țării, unde vor fi înnorări iar local și temporar va ploua. În restul teritoriului vremea va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est, cerul va fi variabil, iar nori și ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla moderat în majoritatea regiunilor, cu intensificări în zona montană pe parcursul zilei, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea ușor față de intervalul anterior, dar se vor situa totuși peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și în general slab seara și noaptea. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

Citeşte şi: Iată cum poți să îți scazi factura la energie cu aproape 90%. Cine sunt beneficiarii care se vor bucura de ajustarea costurilor de la 1 noiembrie

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice se vor menține scăzute în nord și centru, în timp ce, în restul țării, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe ziua izolat, cu precădere la munte, iar seara și noaptea local, mai ales în sud și sud-est, unde vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor continua să scadă, astfel încât se vor situa în jurul mediilor climatologice specific perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.