Prognoza meteo 18 august 2021. Temperaturi în scădere în toată ţara

Valorile termice vor scãdea în toatã ţara, vremea devenind rãcoroasã. Ploile vor avea caracter torenţial.

17 aug. 2021, 19:18
Prognoza meteo 18 august 2021. Temperaturi în scădere în toată ţara

Prognoza meteo 18 august 2021

În ţară, valorile termice vor scãdea în toatã ţara, vremea devenind rãcoroasã în vest, nord şi centru şi doar pe spaţii mici, în sud-est, se va mai resimţi disconfort termic. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat în jumãtatea de sud-est a ţãrii. Vor fi perioade cu frecvente descãrcãri electrice, averse şi pe alocuri grindinã şi vijelii în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania şi la munte, transmite ANM

Ploile vor avea caracter torenţial şi local se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 25…40 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, mai ales la începutul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 32 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 21 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat se va forma ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã, astfel maxima va fi de 30…32 de grade, iar minima de 15…17 grade. În special dupã orele amiezii, instabilitatea atmosfericã se va accentua şi vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Citeste si Anticiclonul Lucifer aduce temperaturi sufocante, dar şi furtuni în România. Noi alerte meteo COD PORTOCALIU

Prognoza meteo 19 august 2021

În ţară, vremea va deveni în general frumoasã, regimul termic diurn va fi caracterizat în general de valori apropiate de normalul perioadei, însã dimineaţa şi noaptea în special în nord şi în centru vremea va fi rãcoroasã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, cele mai ridicate fiind în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile intramontane şi 19 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu unele înnorãri ziua în regiunile sud-estice şi la munte unde izolat vor fi ploi de scurtã duratã şi trecãtor descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va avea unele înnorãri la începutul zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã, apoi se va degaja, treptat, devenind mai mult senin noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade, mai scãzutã în zona periurbanã unde la sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 20 august 2021

În ţară, vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi uşor, devenind cãlduroasã în sudul extrem şi în sud-vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu valorile cele mai ridicate în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã, cu cer mai mult senin şi vânt slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 21 august 2021

În ţară, vremea se va menţine predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul şi în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în a doua parte a zilei la munte, unde pe spaţii mici vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în zona montanã înaltã. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor mai fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasã, dar va deveni cãlduroasã dupã-amiaza. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeste si Prognoza meteo pentru 16 – 29 AUGUST. Temperaturi foarte ridicate la începutul intervalului, apoi scad. Cum va fi vremea pe Litoral şi la munte

Prognoza meteo 21-22-24 august 2021

În ţară, vremea va continua sã se încãlzeascã treptat, iar în regiunile sud-vestice şi sudice disconfortul termic va fi ridicat şi îndeosebi în a doua şi în a treia zi a intervalului, local va fi caniculã. Pe alocuri vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice în zonele montane şi în nordul şi nord-estul teritoriului.

În Bucureşti, vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic în creştere. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitãţii atmosferice va fi redusã.