Prognoza meteo 18 august. Revine canicula, temperaturile vor depăşi iar 38 de grade la umbră. Seara lovesc furtunile

Vremea continuă să se încălzească, în special în sud şi vest unde va deveni caniculară. Temperaturile vor urca până la 38 de grade joi, iar vineri se vor înregistra şi 40 de grade la umbră. După-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări, averse şi descărcări electrice.

17 aug. 2022, 15:38
Prognoza meteo 18 august. Revine canicula, temperaturile vor depăşi iar 38 de grade la umbră. Seara lovesc furtunile

Prognoza meteo 18 august. La noapte cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în jumătatea de nord-est a țării unde pe alocuri se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. Pe suprafețe mici, mai ales în depresiuni, se va forma ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

 

Prognoza meteo 18 august – JOI
În regiunile vestice și sudice va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, la nivel național, se vor situa în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări, averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse în zona montană, în est și sud-est și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

București. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil ziua, dar cu probabilitate redusă pentru averse, și mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI
Va fi în continuare caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice și sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce doar pe arii restrânse va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, la nivel național, se vor situa între 28 și 38 de grade, cu valori mai ridicate, spre 39…40 de grade în vest și sud-vest, iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse slabe ziua în est și la munte. Seara și noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vest și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii, grindină și cantități mai însemnate.

București. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo ANM. Furtuni violente şi caniculă în următoarele ore în România. Se vor înregistra până la 40 grade la umbră

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în ziua precedentă în sud-vest, dar în rest va predomina vremea călduroasă, local caniculară în sud, însă în jumătatea de vest a ţării gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte accentuat. Astfel, în extindere treptată în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei şi în vestul Munteniei vor fi înnorări accentuate, va ploua torenţial, vor fi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, seara şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat în sud şi sud-est şi local în nord-vest şi în centru. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 şi 21 de grade.

București. Vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, dar spre seară și noaptea va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

Citeşte şi: Se întâmplă și la case mai mari. Parisul a fost măturat de furtunile care au provocat inundații teribile

 

Prognoza meteo DUMINICA
În majoritatea regiunilor, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă faţă de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite local de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În special în zonele de deal şi munte se vor cumula cantităţi de apă importante şi vor fi condiţii de grindină. În estul extrem şi în sud-est, vremea se va menţine călduroasă, local cu disconfort termic ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spaţii mai mici şi la intensitate mai redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

București. Deși valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade în care înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.