Se întâmplă și la case mai mari. Parisul a fost măturat de furtunile care au provocat inundații teribile

Franța se află sub o avertizare meteo de furtuni, asta după ce timp de mai multe săptămâni un val de caniculă a făcut ravagii în întreaga Europă.

16 aug. 2022, 22:32

După ce timp de mai multe săptămâni, Franța s-a confruntat cu un val de temperaturi extreme care a mistuit zone întregi de vegetație, Météo France a emis o avertizare meteorologică de furtuni severe pentru o mare parte din țară.

Citește și Străzi din Constanța inundate din cauza ploilor torențiale. Zona Falezei Cazino Constanța s-a transformat în „piscină”. „O să iau barca până în centru”

Ploile torențiale au lovit marti după-amiază, Parisul, care se află sub un cod galben de frutuni. Acestea au provocat inundații puternice în mai multe zone din oraș. În timpul furtunii care a măturat Parisul, au căzut între 26 și 44 de litrii de apă pe metru pătrat.

Cel puțin opt stații de metrou au fost închise temporar din cauza apei care a pătruns în subteran. Iar legătura cu aeroportul OrlyVal a fost oprită pentru scurt timp.

Furtuna puternică care s-a abătut asupra orașului, a smuls efectiv acoperișurile unor blocuri spre groaza oamenilor care priveau neputincioși de la ferestre ce se întâmplă afară. Stația meteo de pe Turnul Eiffel a înregistrat rafale de vânt de peste 104 km/h.

În orele următoare, cantități și mai mari de apă sunt așteptate să cadă în sudul Franței. Meteorologii au anunțat că vântul va sufla cu rafale puternice de peste 100 km/h.

Străzi din Constanța inundate din cauza ploilor torențiale

Zona Falezei Cazino și o mulțime de străzi din Constanța au fost inundate, luni după-amiază, din cauza ploilor torențiale. Acest fapt i-a enervat la culme pe cetățenii orașului dar, iată că se întâmplă și la case mai mari. Furtunile nu țin cont că se abat asupra Pariuslui sau a Cosntanței. Lovesc pur și simpu, și mătură tot ce le iese în cale.

Bulevardul Mamaia a fost inundat în zona Pavilionului Expozițional. Mai multe imagini ajunse în mediul online arată cum șoferii se chinuie să conducă prin zona Falezei Cazino din Constanța inundată.

Localnicii au reacționat imediat la postarea respectivă și s-au plâns de faptul că nu pot circula.

„Până acum ne plângeam că murim de cald și de secetă și acum nu mai putem circula”, „Numai la noi în Constanța se întâmplă așa ceva”, „Și eu aveam de gând să merg în port, acum m-am răzgândit”, „Acum o să iau și barca până în centru”, „A plouat vreo 10 minute și au refulat canalele. Am trecut acum și cele două străzi sunt încă la fel” au spus câțiva dintre utilizatori.

Citește și Prăpăd în România din cauza secetei. Încă trei zile de foc cu temperaturi resimţite peste 42 de grade. Anunţ îngrijorător de la hidrologi