Prognoza meteo 18 martie. Ninsoare abundentă şi viscol în jumătate de ţară, ploi în rest

Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara. La munte va continua să ningă și se va depune strat nou de zăpadă. Va ninge şi în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei. În rest vor fi mai ales ploi.

17 mart. 2021, 16:55
Prognoza meteo 18 martie. Ninsoare abundentă şi viscol în jumătate de ţară, ploi în rest

Prognoza meteo 18 martie. La noapte, vremea va fi închisă. La munte va continua să ningă, chiar abundent în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde creșterea stratului de zăpadă va fi semnificativă. În restul zonei montane, precum și în vestul și nordul Moldovei și local în Transilvania vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă care urmează să se mai depună va fi consistent. În Dobrogea, local în Banat, în Crișana și izolat în restul teritoriului vor predomina ploile, în general slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere la altitudini de peste 1500 m, în masivele sudice, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea redusă. Intensificări ale vântului vor mai fi, pe arii restrânse și în zonele mai joase de relief, dar la cote mult mai reduse, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 4 grade.

Prognoza meteo 18 martie. La noapte, în București, vremea va fi închisă și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Ninsori abundente şi viscol la munte, depuneri de zăpadă în jumătate de ţară. Alertă meteo COD PORTOCALIU

Prognoza meteo 18 martie. Joi, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a țării, mai însemnate cantitativ în zona montană și în centrul teritoriului. La munte va continua să ningă și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus. În Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului local în vestul, sud-vestul, estul, sud-estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade.

Prognoza meteo 18 martie. În Bucureşti, vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această dată. Îndeosebi din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

Citeşte şi: Trenuri întârziate şi circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din cauza vremii. Poliţiştii atrag atenţia că anvelopele de iarnă sunt obligatorii

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va menține mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 și 2 grade. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în est, în centru şi în zonele montane şi submontane. La munte va ninge în general moderat cantitativ, iar stratul de zăpadă va contina să crească. În Moldova, Transilvania, Maramureș şi local în zonele deluroase din celelalte regiuni se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor predomina ploile. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vest şi pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări, iar în cursul zilei vor mai fi posibile precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiți de ceață.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Deşi în creştere uşoară faţă de intervalul anterior, valorile termice se vor situa în continuare sub cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în nord şi în centru; temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 2 grade. Cerul se va înnora treptat, mai ales din orele serii, în Banat, Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei unde vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie la câmpie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele deluroase, dar şi în Transilvania unde local se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele montane vor fi ninsori, mai consistente în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul şi sud-vestul ţării, dar şi în zona montană înaltă. Mai ales la începutul zilei, se va semnala pe alocuri ceaţă, cu precădere în sudul ţării.

București. Vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an; temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general moderat. Mai ales dimineaţa, se va forma ceaţă.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi noros în jumătatea de sud a ţării, unde pe arii extinse vor fi precipitaţii mixte, iar în zonele montane şi submontane aferente vor predomina ninsorile. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţii slabe se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul şi sud-vestul ţării, dar şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 8 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -7 şi 2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi închisă şi rece. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.