Prognoza meteo 18 septembrie 2022. Vremea devine deosebit de rece pentru această dată

Vremea va fi vântoasă și se va răci în toată țara, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat se vor semnala ploi.

17 sept. 2022, 16:00
Prognoza meteo 18 septembrie 2022. Vremea devine deosebit de rece pentru această dată

Prognoza meteo 18 septembrie 2022. La noapte, în vestul, nordul, centrul țării și la munte, cerul va fi noros şi temporar va ploua, iar în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii mixte. În regiunile sudice și sud-estice vor fi înnorări și pe alocuri averse, descărcări electrice şi posibil grindină.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar izolat, în special în zonele montane și submontane, 30…40 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, local cu viteze, în general, de 50…60 km/h, iar pe crestele montane de peste 80…90 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral spre 20 de grade.

În Bucureşti, la noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul se va intensifica spre dimineață, cu rafale ce vor atinge viteze de 55…60 km/h. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo 18 septembrie 2022

Vremea va fi vântoasă și se va răci în toată țara, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificări, mai susţinute în sud, est, centru și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

În regiunile intracarpatice nebulozitatea va fi persistentă îndeosebi pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor mai depăși, pe suprafețe mici, 20 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 7 grade.

Citeste si Alertă meteo. Ploi torenţiale, grindină, vijelii şi temperaturi scăzute, gata cu vara! HĂRŢILE ANM

Prognoza meteo 19 septembrie 2022

Vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul ţării, iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii extinse în regiunile intracarpatice și doar trecător și pe suprafețe mici în rest.

La altitudini în general de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în sud-vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și posibil ploi slabe spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo 20 septembrie 2022

Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi răcoroasă. În regiunile intracarpatice și în zonele montane vor fi înnorări persistente şi va ploua pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în special în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile intramontane şi 13 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă, cu valori termice în scădere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Citeste si Prognoza meteo actualizată. Vortexul polar se formează cu repeziciune, cum va fi iarna 2022-2023 în România

Prognoza meteo 21 septembrie 2022

Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. La munte, la peste 1600 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în extremitatea de sud-vest şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo 22, 23, 24 septembrie 2022

Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii septembrie, astfel că temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va avea înnorări în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 22.09.2022 ORA 09:00 – 25.09.2022 ORA 09:00 ÎN ȚARĂ

Valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât cele specifice acestei perioade din an. Local și temporar va ploua slab, iar la munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte.