Prognoza meteo 18 septembrie: Vreme de toamnă cu temperaturi în scădere, vânt şi ploi. Condiţii de brumă, noaptea

Temperaturile vor scădea simţitor în toate zonele ţării, spre limita de îngheţ pe parcursul nopţilor în depresiuni unde vor fi conditii de bruma. Vântul va avea intensificări, dar ploile vor fi puţine şi slabe cantitativ. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 14:37
Prognoza meteo 18 septembrie: Vreme de toamnă cu temperaturi în scădere, vânt şi ploi. Condiţii de brumă, noaptea

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va răci față de ziua anterioară, mai accentuat în estul și nord-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ziua în regiunile centrale și la munte, iar noaptea în cele sudice, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul, sud-estul, sudul și vestul teritoriului, dar cu viteze mai mari în sudul Moldovei, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h, iar pe litoral în jur de 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 3 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă.

București: Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea. Vântul va prezenta intensificări temporare pe parcursul zilei, cu viteze la rafală, în general de 40…50 km/h, apoi va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, posibil ușor mai scăzută în zona preorășenească.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de 0 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest până spre 14…16 grade. În estul Transilvaniei vor fi condiții de brumă.

București: Vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă, va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea de sud-est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 1…2 grade. Cu totul izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

București: Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi aproapiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, ușoar mai scăzută în zona preorășenească.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va menține predominant frumoasă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil în sud-estul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în Dobrogea, în sudul Banatului, precum și în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime, în general între 5 și 15 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

București: Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.