Prognoza meteo 19 februarie 2023. Se schimbă vremea. Anunţ de ultimă oră de la ANM

Vremea va fi schimbătoare, dar și mult mai caldă decât în mod obișniuit pentru a doua decadă a lunii februarie. Conform meteorologilor, sunt aşteptate temperaturi de până la 17 grade Celsius!

18 feb. 2023, 13:38
Prognoza meteo 19 februarie 2023. Se schimbă vremea. Anunţ de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo 19 februarie 2023. Duminică, pe parcursul zilei, vântul va continua să prezinte intensificări susținute la munte, cu rafale de peste 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, cu peste 90…110 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru și sud, cu viteze în general de 55…65 km/h. În jumătatea de nord a teritoriului și la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfârșitul intervalului în Maramureș, estul Transilvaniei și în Moldova pe alocuri vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul regiunilor înnorările vor fi temporare și ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse.

La munte vor fi precipitații mixte ziua, iar noaptea vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali, unde se vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar în zona montană înaltă se va mai depune strat de zăpadă.

Regimul termic se va situa peste cel normal pentru a doua decadă a lunii februarie, deși valorile nocturne vor marca o scădere față de noaptea precedentă în nord și centru, astfel că maximele se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 și 8 grade.

Citeşte şi: Furtuna „Otto” lovește România! Rafalele de vânt și ploile torențiale ar putea să măture tot în jurul lor

BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatura maximă de 16…17 grade (valoare cu 10 grade mai ridicată decât cea normală a perioadei) și o minimă de 6…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări după-amiaza și seara, când rafalele vor atinge viteze de până la 50…55 km/h.

LUNI Valorile termice diurne vor fi în scădere în toată țara, totuși vor continua să se situeze peste normele climatologice specifice perioadei, cu abaterile cele mai mari în sudul teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare și se vor semnala precipitații, local la munte, pe arii restrânse în sud-est și izolat în rest. Acestea vor fi predominnat sub formă de lapoviță și ninsoare la munte și mai ales ploi în rest. Vântul va avea intensificări, local în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h în zonele joase de relief și va sufla tare la munte (în intensificare în a doua parte a intervalului) cu peste 70…100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă, deși se va răci față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 10…12 grade și cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) spre sfârșitul intervalului.

MARTI

Vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie, dar în majoritatea zonelor, în special ziua, va fi vântoasă. Vântul va continua să sufle tare la altitudini mari la munte, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h și va fi transport de zăpadă, dar va avea intensificări locale și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari, izolat de peste 60…65 km/h, în nordul Moldovei, în Transilvania și în sudul Olteniei. În nord, centru și nord-est vor fi înnorări și local și temporar va ploua în general slab, iar în zonele montane vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la peste 1700 m; în restul țării cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o maximă termică de 17…18 grade (valoare cu peste 10 grade mai ridicată decât cea normală a perioadei) și o minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, însă pe parcursul zilei vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h.

MIERCURI În special ziua, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, deși în nord și în centru valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent; temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 17…19 grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între -3 și 3 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sud-vestice și va avea înnorări temporare în restul zonelor unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte trecător vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în Moldova.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Citeşte şi: Accuweather anunţă zăpezi în martie 2023 în România! Când se întoarce iarna în București

DE JOI PANA SAMBATA În prima zi, valorile termice vor fi în scădere, iar în sud și în est se vor apropia de cele normale în această perioadă, apoi vremea se va încălzi din nou în toată țara. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului în regiunile intracarpatice.