Prognoza meteo 19 iunie 2022. Caniculă în România. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade în unele zone

Aerul fierbinte din Africa ajunge în Europa. Vremea se încălzeşte semnificativ, inclusiv în România. Meteorologii anunţă temperaturi aproape de pragul caniculei, iar în unele zone temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade.

18 iun. 2022, 16:10
Prognoza meteo 19 iunie 2022. Caniculă în România. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade în unele zone

Prognoza meteo 19 iunie 2022. La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 4…6 grade, dar şi mai ridicate, pânã la 17…19 grade, pe litoral şi în dealurile vestice.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

Prognoza meteo 19 iunie 2022 – DUMINICA

TARA
Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi, devenind local cãlduroasã în zonele de câmpie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând a doua parte a zilei, când în sud, sud-est şi la munte vor fi unele înnorãri, dar numai izolat în Carpaţii Meridionali şi Dobrogea se pot semnala ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi de la 6…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei pânã la 19…20 de grade în Dealurile de Vest şi în deltã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi va deveni cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 13…16 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 iunie – 18 iulie 2022. Temperaturi caniculare şi fenomene extreme în această vară

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în orele amiezii în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin şi doar spre sfârşitul intervalului în nordul ţãrii vor fi înnorãri temporare şi pe alocuri, averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri locale şi temporare, noaptea, în zona montanã, precum şi în nord şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest), dar şi mai scãzute în zona costierã a Dobrogei pânã la 23…25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 şi 20 de grade.
BUCURESTI
Vremea se va menţine cãlduroasã dupã orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, director ANM, anunţă caniculă: „Temperaturi severe, mai mari de 35 de grade, săptămâna viitoare!”

Prognoza meteo MARTI

TARA
În sudul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în continuare cãlduroasã, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scãdere faţã de ziua anterioarã, se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse slabe şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, pe alocuri în centru, est şi nord-est, precum şi la munte, şi doar izolat, posibil şi în restul teritoriului. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului (şi cu rafale de peste 50…55 km/h), ziua în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea în regiunile estice şi în cele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 5…6 grade în depresiuni şi 17…18 grade pe litoral.
BUCURESTI
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu o maximã termicã ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi caldã, cãlduroasã în majoritatea zonelor de câmpie. Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a intervalului va creşte probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitãţii atmosferice, respectiv înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, ziua în estul ţãrii, dar posibil şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime în general între 8 şi 18 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

 


loading...
Partenerii noștri