Prognoza meteo 19 iunie. Averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului

La noapte, în sudul, estul și parțial în centrul țării cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice.

18 iun. 2021, 22:04
Prognoza meteo 19 iunie. Averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului

Prognoza meteo 19 iunie. Se vor acumula cantități de apă, local, de peste 10…20 l/mp, iar mai ales în sudul Moldovei, Dobrogea, Bărăgan și la munte, izolat, mai mari de 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în sud-estul teritoriului. În restul țării cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări și vor mai fi averse, posibil moderate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo 19 iunie

În ţară, vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în regiunile din jumătatea de est, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul ţării, astfel că, pe arii extinse în sud, în est, în centru și local în rest, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de peste 15..25 l/mp, iar pe suprafețe mai mici, în special în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și la munte, se vor cumula peste 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 32 de grade, cu cele ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 grade.

Citeste si Prognoza meteo iunie. Temperaturi sub cele specifice perioadei şi ploi în mare parte din ţară

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Mai ales pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă, în medie de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge vieze de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo 20 iunie

În jumătatea de est a țării și la munte vremea se va menține instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, mai ridicate în Câmpia de Vest, până spre 32 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara. Se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Prognoza meteo 21 iunie

În ţară, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a ţării. În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în est, sud-est şi centru, unde pe spaţii restrânse va ploua slab. Începând din orele amiezii însă instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane şi submontane, apoi şi în regiunile sud-vestice şi se va manifesta prin averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat va cădea grindină şi, cu probabilitate mai mare în Banat şi în sudul Crişanei, vor fi vijelii. În restul teritoriului şi al intervalului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade pe litoral și în jurul a 33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, dar uşor instabilă. Cerul va fi parţial noros şi, mai ales în prima parte a zilei, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Citeste si Semnificația prognozei meteo pentru luna iunie. Anunţul făcut de numerologul Mihai Voropchievici. Cât vor mai ţine ploile!

Prognoza meteo 22 iunie

În ţară, vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în sud-vestul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi seara când local la munte şi pe arii restrânse în celelalte zone vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…27 de grade pe litoral și în jurul a 35 de grade în Banat şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11…14 grade în depresiuni şi 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

De miercuri până vineri, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în special în zonele de câmpie. Local şi temporar vor fi averse, în special în cursul după-amiezilor.ocal mai intense în special în ultima zi a intervalului.


loading...
Partenerii noștri