Prognoza meteo 19 mai. Vânt puternic şi furtuni în mare parte din ţară, ninsori la munte

Vremea se menţine răcoroasă în toată ţara. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de est a țării

18 mai 2021, 14:54
Prognoza meteo 19 mai. Vânt puternic şi furtuni în mare parte din ţară, ninsori la munte

Prognoza meteo 19 mai. La noapte, cerul va fi variabil în sud și temporar noros în rest. Vor fi averse și descărcări electrice în Moldova, local în Transilvania și la munte și izolat în restul teritoriului. Pe alocuri, cantitățile de apă vor mai putea depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a nopții, în jumătatea de est a țării și la munte, cu precădere la altitudini mari, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…100 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade. În estul Transilvaniei, vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales la începutul nopții, cu viteze de până la 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Alertă COD ROŞU de viituri în Bihor şi Cluj. Mai multe persoane au fost evacuate

Prognoza meteo 19 mai – MIERCURI

Vremea va fi răcoroasă, exceptând sud-estul și sudul teritoriului, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul se va înnora treptat începând din sud-vestul țării și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse şi descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, la munte și local în celelalte regiuni. Îndeosebi în cursul nopții, în zona Carpaților Occidentali și pe alocuri în rest, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și, punctiform, 35…50 l/mp. Izolat se va semnala grindină. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și, local și temporar, în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Prognoza meteo 17 – 30 mai. Zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu zile mai răcoroase şi ploi la începutul intervalului

București. Vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va mai avea unele intensificări la începutul intervalului, cu rafale de cel mult 35…45 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, chiar rece în jumătatea de nord a țării. Ziua, vor fi înnorări temporar accentuate și averse pe arii extinse, îndeosebi în jumătatea de nord a țării și în regiunile sud-estice, însoțite pe alocuri și de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În cursul nopții, vor mai fi averse în Moldova, local în Transilvania și pe arii restrânse în rest. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar ziua și în regiunile sudice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel încât va deveni răcoroasă pentru ultima decadă a lunii. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va avea temporar intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de până la 45…55 km/h, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior, chiar semnificativă în vest, nord și centru, dar vremea va fi totuși răcoroasă în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate și local averse în jumătatea de sud-est a țării și izolat în rest. Acestea vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza, când se vor semnala și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate, în special în zona Carpaților de Curbură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București. Valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse averse în nord-vestul și nordul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile intracarpatice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.


loading...
Partenerii noștri