Prognoza meteo 19 septembrie 2023. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Totuși, nu ieșiți din case fără umbrele!

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii septembrie. Totuși, nu ieșiți din case fără umbrele: vor fi înnorări temporar accentuate și averse, însoțite de descărcări electrice.

18 sept. 2023, 16:44
Prognoza meteo 19 septembrie 2023. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Totuși, nu ieșiți din case fără umbrele!

Prognoza meteo 19 septembrie 2023. La noapte, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales din a doua parte a nopții, în vest și nord-vest unde local se vor semnala averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar local și temporar și cu viteze mai mici și în nordul Moldovei și în restul zonei de munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 3 grade. Izolat se va forma ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…13 grade.

Citeste si Temperaturi de vară cu maxime de până la 30 de grade, dar și ploi. Prognoza meteo 18 septembrie – 1 octombrie

Prognoza meteo 19 septembrie 2023

În țară, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Oltenia și nordul Moldovei vor fi înnorări temporar accentuate și averse, însoțite de descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă de peste 15…20 l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi izolate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, dar și în nord-est și pe crestele montane, cu viteze mai mari (în general de 50…60 km/h) în sudul Banatului, dar rafale de scurtă durată vor fi pe alocuri și asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 10 și 17 grade. Izolat, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, valorile termice se vor situa ușor peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxima în jurul a 27 de grade și minima de 11…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 20 septembrie 2023

În țară, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor și va deveni caldă pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 10 și 17 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales după-amiaza, când vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, local în zona montană și submontană și pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo 21 septembrie 2023

În țară, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, iar înnorări temporare, averse și descărcări electrice se vor semnala pe alocuri, în special după-amiaza, îndeosebi în zona montană și submontană.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe areale restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, vremea va deveni cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Citeste si Un nou vortex polar se formează în stratosferă. Avertismentul climatologilor pentru iarna 2023-2024. Când va cădea prima zăpadă

Prognoza meteo 22 septembrie 2023

În țară, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal și va fi călduroasă local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii restrânse după-amiaza la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în vest și nord-est. Pe areale restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minima va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 23, 24, 25 septembrie 2023

În țară, valorile termice se vor menține cu mult peste normele climatologice specifice acestei perioade în toată țara. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, în a doua parte a intervalului, îndeosebi în regiunile intracarpatice.

În București, valorile termice se vor menține cu mult peste normele climatologice specifice acestei perioade, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.