PROGNOZA METEO 2 august. Revine canicula, temperaturile cresc de la o zi la alta în toată ţara

Vremea se află în încălzire, astfel că la mijlocul săptămânii temperaturile vor ajunge din nou la pragul caniculei şi chiar îl vor depăşi în sud-vest.

01 aug. 2022, 20:55
PROGNOZA METEO 2 august. Revine canicula, temperaturile cresc de la o zi la alta în toată ţara

PROGNOZA METEO 2 august. Marţi, valorile termice vor fi în creştere în toată ţara, iar în vest şi în sud, cu precădere la câmpie, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice, sud-estice și la munte unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, în zona montană înaltă și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, uşor mai ridicate în sud-vest şi în sudul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane și 20…22 de grade pe litoral.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, trecător cu unele înnorări după-amiaza când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, dar călduroasă îndeosebi în jumătatea de sud-vest a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar izolat posibil ploi slabe la munte, în est şi în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Oltenia, unde şi disconfortul termic va fi în creştere; minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…22 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru 1 – 14 august. Canicula se întoarce. Unde vor mai lovi furtunile şi când este mai bine să pleci în concediu

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar în sud-vest va deveni local caniculară, cu disconfort termic ridicat; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii pentru ploi slabe, izolate la munte şi în regiunile estice. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile intramontane.

La Bucureşti, joi, vremea se va menţine călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

Vineri, vremea se va menține călduroasă în majoritatea zonelor și va fi local caniculară în vest și sud-vest, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe în regiunile estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai mici în depresiuni.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusă, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, transmite ANM.

Citeşte şi Prăpăd în localitatea Valu lui Traian după codul roșu. Viitura a lăsat în urmă zeci de curţi inundate. VIDEO