Prăpăd în localitatea Valu lui Traian după codul roșu. Viitura a lăsat în urmă zeci de curţi inundate. VIDEO

Furtunile au făcut prăpăd în localitatea Valu lui Traian din Constanța. Mai multe curţi au fost inundate, iar un copac şi un stâlp au fost doborâte la pământ.

31 iul. 2022, 20:20
Prăpăd în localitatea Valu lui Traian după codul roșu. Viitura a lăsat în urmă zeci de curţi inundate. VIDEO
Sursa foto: Meteoplus

Localitatea Valu lui Traian s-a aflat sub cod roşu de furtuni. S-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, apa pe străzi având câţiva zeci de centimetri.

Mai multe drumuri din Valu lui Traian sunt sub ape. Ploaia nu a durat mai mult de 30-40 de minute, suficient cât să facă ravagii. Viitura a lovit cu putere şi a intrat chiar şi în curţile localnicilor, iar un parc a fost umplut de ape.

Citeste si VIDEO! Prăpăd în vestul ţării după furtunile violente. Mai mulţi copaci şi acoperişuri au fost smulse de vijelie, iar o fermă a luat foc de la trăsnete

Primăria din localitate a trimis utilaje, excavatoare pentru a ajuta oamenii să descongestioneze curţile şi să redirecţioneze apa către canalizări. Oamenii spun, însă, că aceste canalizări erau totuşi înfundate, iar aluviunile aduse de viitură au dus la refularea canalizărilor, iar astfel apa a intrat în curţi.

Potrivit ISU Dobrogea, pompierii au intervenit la mai multe locuințe cu curțile inundate, pe străzile Socului, Hortensiei, Împăratul Traian, Oltului, Haltei.  La toate adresele s-a intervenit cu 1 ASAS si 1 motopompa.

Furtuna a smuls şi acoperişul unei case.

Citeste si PROGNOZA METEO august 2022. Cum va fi vremea în luna concediilor: „Cupola de foc se menţine până pe 22 august”