Prognoza meteo 2 ianuarie 2022. Vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie

Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii ianuarie, temperaturile situându-se cu mult peste mediile multianuale caracteristice perioadei.

01 ian. 2022, 23:38
Prognoza meteo 2 ianuarie 2022. Vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie
Prognoza meteo 2 ianuarie 2022

Prognoza meteo 2 ianuarie 2022. La noapte, în ţară, cerul va fi variabil în Oltenia şi vestul Munteniei şi mai mult noros în celelalte regiuni. Temporar va ploua, pe arii restrânse în nord, centru şi est şi cu totul izolat în rest. La munte precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie, care vor determina în continuare topirea şi cedarea apei din stratul de zãpadã şi doar la altitudini mari, lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va avea intensificãri la munte, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, iar temporar şi la intensitate mult mai redusã şi în Moldova, Dobrogea şi local în Oltenia. Temperaturile minime cu mult peste mediile multianuale, se vor situa între 1 şi 9 grade. Pe alocuri, îndeosebi în zonele joase din vestul teritoriului se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 3…5 grade, cu mult peste media multianualã specificã pentru aceastã datã.

Prognoza meteo 2 ianuarie 2022

În sud-vestul ţării, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii ianuarie, în timp ce în rest valorile termice vor fi mai scãzute faţã de intervalul anterior, dar se vor situa peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între -1 şi 6 grade. Pe parcursul zilei în sud-vestul, parţial în estul teritoriului, precum şi la munte cerul va fi variabil, iar în rest local va fi nebulozitate joasã sau ceaţã, cu precãdere în nord-vest şi centru.

Citeste si IMAGINI ADORABILE Ce face Hulpy pentru mâncare! Vulpiţa s-a aciuat de ceva timp pe lângă Staţia Meteo de la Vârful Omu VIDEO

Seara şi noaptea vor fi înnorãri în majoritatea zonelor, dar numai izolat în nord şi nord-est vor fi posibile ploi slabe, iar în zonele joase de relief pe alocuri va mai fi ceaţã. În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini de peste 1800 m vor fi condiţii pentru precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului în zona înaltã a Carpaţilor Orientali, când viteza la rafalã va depãşi 90…100 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu uşoare intensificãri în sud-est, nord-vest şi centru.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã, însã vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri, iar mai ales seara şi noaptea se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Prognoza meteo 3 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va încãlzi în toate regiunile, dar mai semnificativ în cele sudice şi estice, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale caracteristice începutului de ianuarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade.

În vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar în rest înnorãrile vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã va sufla tare, cu peste 80…100 km/h. Îndeosebi în prima parte a zilei, local în zonele joase din sud şi sud-est şi izolat în rest se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi devenind deosebit de caldã pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei se va semnala ceaţã. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Prognoza meteo 4 ianuarie 2022

În ţară, vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 15 grade şi minime, în general, între -1 şi 7 grade. Cerul va fi variabil în sud-vestul şi sudul ţãrii, iar în rest va prezenta înnorãri, dar numai trecãtor şi pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

În zona montanã înaltã, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, rafale mai mari urmând a se înregistra în zona înaltã, iar local şi la intensitate mult mai redusã şi în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat va mai fi ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar minima de 1…3 grade.

Prognoza meteo 5 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 16 grade şi minime, în general, între 0 şi 6 grade. În vestul, nordul şi parţial în centrul ţãrii, vor fi înnorãri şi ploi pe arii relativ extinse. La munte, ziua vor fi ploi locale, iar noaptea îndeosebi în masivele din nordul teritoriului, ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare.

În regiunile sudice şi sud-estice cerul va fi variabil ziua, apoi va prezenta unele înnorãri, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi în prima parte a intervalului la munte. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 14…16 grade şi o minimã de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul intervalului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 7-9 ianuarie 2022

În ţară, vremea va intra într-un proces de rãcire, însã în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în toate regiunile, la începutul intervalului.

În Bucureşti, vremea va intra într-un proces de rãcire uşoarã, însã valorile termice vor fi în continuare peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Vor fi posibile precipitaţii slabe îndeosebi la începutul intervalului.