Prognoza meteo 20 aprilie 2023. Temperaturi normale pentru această perioadă, dar nu scăpăm de ploi. Urmează o răcire accentuată a vremii

Valorile termice se vor situa jurul normelor perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, pe arii relativ extinse.

19 apr. 2023, 20:35
Prognoza meteo 20 aprilie 2023. Temperaturi normale pentru această perioadă, dar nu scăpăm de ploi. Urmează o răcire accentuată a vremii

Prognoza meteo 20 aprilie 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi temporar noros și va ploua în regiunile estice și sud-estice și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, vor fi posibile descărcări electrice și cantități de apă mai însemnate. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1800 m, trecător precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Pe arii restrânse, spre sfârșitul intervalului va fi ceață.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros și vor mai fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 20 aprilie 2023

În ţară, valorile termice se vor situa jurul normelor perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice, la munte, local în centru și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sud, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină.

În zona montană înaltă, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei, cu o maximă a temperaturii aerului de 16…18 grade și minima de 8…9 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeste si România este lovită de furia ciclonului mediteranean. ANM a emis avertizări peste averizări

Prognoza meteo 21 aprilie 2023

În ţară, valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale în care va ploua în regiunile sudice și la munte și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar izolat, îndeosebi în Oltenia, vor fi descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, sud-est și în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. Izolat va fi ceață.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare și trecător vor mai fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului se va menține la valori apropiate de normele perioadei, cu maxima în jurul a 17 grade și minima de 5…8 grade.

Prognoza meteo 22 aprilie 2023

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, local mai accentuate în cursul după-amiezii și al serii. Va ploua în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și în zonele submontane aferente și pe spații mici în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sudice; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 19 grade, iar cele minime între 3 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat se va semnala ceață.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii aprilie, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo 23 aprilie 2023

În ţară, valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua anterioară, dar se vor menține în jurul mediilor climatologice, astfel că maximele se vor încadra în general între 15 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei; vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice în zonele montane și submontane, pe alocuri în sud și centru și pe spații mici în restul teritoriului. La altitudini mari la munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului și posibil de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei și vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…8 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Citeste si România este puternic lovită de ploi și inundații. Vremea caldă încă se lasă așteptată

Prognoza meteo 24, 25, 26 aprilie 2023

În ţară, în vestul, centrul și nordul țării, apoi și în sud-vest, valorile termice vor scădea treptat, iar spre finalul perioadei se pot situa sub cele normale. În sud și sud-est regimul termic va fi în general apropiat de cel climatologic specific în ultima decadă a lunii aprilie. În prima parte a intervalului, probabilitatea pentru averse va fi ridicată în jumătatea de vest a teritoriului, apoi va crește și în celelalte zone.

În Bucureşti, deși cu mici oscilații de o zi la alta, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru averse va crește din a doua zi a intervalului.