Prognoza meteo 20 august. Scăpăm de ploi şi vremea se încălzeşte în majoritatea regiunilor

După ploile de noaptea trecut, vremea se va încălzi uşor în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade. Şi în Bucureşti se anunţă vreme frumoasă cu maxime de până la 30 de grade în termometre.

19 aug. 2021, 16:19
Prognoza meteo 20 august. Scăpăm de ploi şi vremea se încălzeşte în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo 20 august. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile intramontane şi 18 grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe alocuri, se va forma ceaţă.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 12…13 grade.

Prognoza meteo 20 august VINERI

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor în toate regiunile. Cerul va fi variabil la munte, precum și în nordul și nord-estul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Citeşte şi: Catamaran cu mai multe persoane la bord, surprins de furtună pe Marea Neagră. S-a lovit de stabilopozi şi a început să ia apă, la Agigea

Prognoza meteo 20 august SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 8…10 grade în depresiunile intramontane şi 19…21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe parcursul zilei în zona montană înaltă, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali. La sfârşitul nopţii, pe suprafețe mici, vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citeşte şi: Programul „Litoralul pentru toţi”. O noapte de cazare costă de la 36 lei pentru o persoană

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor fi în creştere uşoară în sud-vestul ţării, unde vremea va deveni călduroasă, iar în celelalte zone se vor menţine agreabile, comparabile cu cele din intervalul precedent; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, uşor mai ridicate -până la 32…34 de grade- în sudul Olteniei şi al Banatului şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane și 20…21 de grade pe litoral. În a doua parte a zilei local în Carpaţii Orientali, în estul celor Meridionali şi zonele subcarpatice aferente şi pe spaţii restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei când pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi în celelalte masive montane, în nord-vest şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, pe litoral, iar noaptea în sudul Banatului. Spre dimineaţă, pe alocuri se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi agreabile; maxima va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: Imagini dezastruoase în Suceava, după ce vijeliile au smuls acoperişuri şi a distrus mai multe maşini

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi călduroasă în vest-sud-vest, unde izolat se pot atinge temperaturi caniculare, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor menţine agreabile, fără variaţii faţă de ziua anterioară. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai ridicate -până în jurul a 34 de grade – în Banat și în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, în special în a doua parte a zilei, în zonele montane și submontane şi în regiunile estice, unde pe suprafețe mici se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în Banat. Noaptea, izolat se va forma ceaţă, cu precădere în depresiuni.

București. Vremea frumoasă se va menţine, iar regimul termic va fi comparabil cu cel al zilelor anterioare. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.